De voordelen van klimaatneutraal wonen

Zonne energie

Op het moment dat je klimaatneutraal woont, woon je ontzettend comfortabel en draag je bij aan een beter klimaat. Het fijne aan het verduurzamen van een woning is dat je de investering terug gaat verdienen. Dit komt door het besparen op de energiekosten. Er zijn verschillende voordelen van klimaatneutraal wonen. Dit kun je doen door middel van woning isolatie, het aansluiten van een warmtepomp of het plaatsen van zonnepanelen. Dit zijn allemaal investeringen die gedaan worden om klimaatneutraal te wonen. In dit artikel ga ik wat methodes bespreken met de voordelen hiervan.

Het verbeteren van de isolatie

Voordat je start met zonnepanelen, airco’s en hybride warmtepompen is het verstandig om te beginnen met het isoleren van je woning. Hier kun je kiezen uit verschillende oplossingen. Een spouwmuur is relatief snel te realiseren en het verdient zichzelf in de meeste gevallen terug in gemiddeld 4 jaar. Je hoeft minder te stoken, omdat er minder warmte verloren gaat. Daarnaast kun je er ook nog voor kiezen om het dak te isoleren. Dit is iets duurder en de terugverdientijd is gemiddeld 8 jaar. Tenslotte kun je er ook nog voor kiezen om de vloer en de ramen te isoleren, maar hiervan is de terugverdientijd nog langer.

Het plaatsen van zonnepanelen

Met behulp van zonnepanelen wek je stroom op. Deze stroom kun je vervolgens gebruiken om je huis te verwarmen of je elektrische auto op te laden. Je wekt je eigen stroom op en vervolgens gebruik je deze. Hiermee bespaar je op je elektriciteitsrekening en daarnaast is het goed voor het milieu.

Lees ook:  BKR registratie en telefoonabonnement: zo zit dat

Zonnepanelen worden goedkoper

Zonnepanelen worden goedkoper. We zien dat de prijzen van de zonnepanelen de laatste paar jaren omlaag zijn gegaan. Een investering in zonnepanelen gaat al snel richting de € 5.000 euro. Gemiddeld verdienen zonnepanelen zich binnen 7 jaar terug. Een prima investering als je het aan mij vraagt.

Salderingsregeling

Verder is er nog een salderingsregeling waardoor je stroom terug kan leveren aan het elektriciteitsnet. Het verschil tussen de hoeveel opgewekte en verbruikte stroom kun je vervolgens verrekenen met de energierekening.

Een warmtepomp

Als jij van het gas af wilt, is het een oplossing om te gaan voor een warmtepomp. De terugverdientijd is afhankelijk van de pomp, de isolatie en uw huis. We zien dat warmtepompen alleen rendabel zijn in een nieuwe, goed geïsoleerde woning.

Dit waren ze dan, de voordelen van klimaatneutraal wonen en een aantal manieren hoe je dit kunt bereiken. Ik hoop dat je er iets aan hebt gehad. Laat de zonnepanelen maar komen om die ventilator met koeling te laten draaien. Vond je dit artikel leuk? Lees dan ook over de voordelen van animaties en over het investeren in crypto.

Laatste nieuws

De invloed van gamification in marketing

21/09/2023

Offerte asbestattest aanvragen: een cruciale stap in vastgoedbeheer

20/09/2023

Dit is waarom jouw social media content geen bereik heeft

15/09/2023

Tips voor het kiezen van het perfecte kassasysteem voor jouw bedrijf

08/09/2023

De plug and play zonnepanelen: alles wat je wilt weten

29/08/2023

Meer in deze categorie

Stappenplan voor een verbouwing

Verboden middelen lijst

Zelf laminaat leggen: zo doe je dat

Voordelen van animaties

© Copyright Nieuwsflitsapp 2023
Nieuwsflitsapp is onderdeel van Nieuwsbeest
hello world!