Duurzaamheid in huis: invloed op de verkoopwaarde

Duurzaam

Duurzaamheid is een steeds belangrijker onderwerp aan het worden, ook in de vastgoed. Naast dat het goed is voor het milieu heeft het ook een aanzienlijk positieve invloed op de verkoopwaarde van een huis. Mensen die opzoek zijn naar een huis kijken steeds meer of een huis energiezuinig is. In deze blog gaan we kijken hoe duurzaamheid een huis kan beïnvloeden in de verkoopwaarde.

Lagere energiekosten

Woningen die energiebesparend zijn hebben natuurlijk een lagere energierekening. Potentiële kopers worden meer verleid naar een woning waarin ze minder hoeven te betalen voor elektriciteit, verwarming en koeling. Dit kan lijden naar een hogere verkoopprijs, omdat kopers dan meer willen betalen als er beloofd wordt dat er minder exploitatiekosten zijn.

Duurzame bouwmaterialen

Als er gebruik wordt gemaakt van duurzame bouwmaterialen, zoals gerecycled hout, milieuvriendelijke isolatie en VOC-verf, dan kan de waarde van een huis stijgen. Het gebruik van deze materialen verminderd de impact op het milieu, maar kunnen ook de luchtkwaliteit en het comfort in het huis verbeteren.

Energiebesparende technologieën

Investeren in energiebesparende technologieën, zoals zonnepanelen, energiezuinige apparaten en slimme thermostaten kunnen de verkoopwaarde aanzienlijk verhogen. Kopers vinden het steeds fijner om duurzaam bezig te zijn.

Lees ook:  Hoe zit het met insecten in de winter?

Certificeringen en labels

Woningen die zijn gecertificeerd als milieuvriendelijk of voldoen aan specifieke duurzaamheid specificaties, zoals LEED of Energy Star, zullen veel aantrekkelijker zijn voor potentiële kopers. Deze certificeringen zijn een bewijs dat een huis duurzaam is en dat zal zeker de verkoopprijs verhogen.

Toekomstbestendig en duurzaamheid

Een duurzame woning is vaak beter bestand tegen toekomstige veranderingen in de wet- en regelgeving met betrekking tot milieunormen en energie regels. Ook dit zal meer potentiële kopers aantrekken, omdat de kopers zich dan minder zorgen hoeven te maken over veranderingen die moeten gebeuren aan het huis in de toekomst.

Zorg ook dat je de juiste makelaar aan je zijde hebt, want deze zal nog meer tips weten om jouw huis duurzamer te maken. Wijmakelaars is uw aankoopmakelaar in Sittard en omgeving of kijk naar een andere makelaar in de buurt.

Vond je deze blog interresant? Lees dan deze blog over de voordelen van klimaatneutraal wonen.

Laatste nieuws

Cijfers verkeersongevallen 2023 bekend

03/05/2024

Een krachtige bedrijfsstrategie heeft steeds meer invloed

03/04/2024

Je balkon optimaal benutten: hacks

02/04/2024

Twee personen overleden bij verkeersongeval in Gelders Azewijn

14/03/2024

Zaken in Suriname? Let hierop!

04/03/2024

Meer in deze categorie

De plug and play zonnepanelen: alles wat je wilt weten

Duurzame alternatieve van verpakkingsmiddelen: alles erover

Word een pro in het aanleggen van een verticale tuin

Hoe verminder je afval?

© Copyright Nieuwsflitsapp 2024
Nieuwsflitsapp is onderdeel van Nieuwsbeest
hello world!