Vloerentrends van 2024

30/05/2024
|
vloer

Zit je net in je nieuwe huis en moet je nog een vloer kiezen? Wij vertellen je over de meest trendy vloeren in 2024.  Hopelijk raak je na het lezen geïnspireerd over de verschillende stijlen. Lees hier eer over de vloerentrends van 2024.

Een matte vloer

In 2024 is er geen groende voorkeur voor vloeren met een matte afwerking. Deze vloeren zijn afgewerkt en bieden verschillende voordelen. Matte vloeren bieden wel wat voordelen. Zo hebben deze vloeren een matte uitstraling en hebben een warme sfeer.

visgraatvloer

Visgraat en Walsvisgraat

In 2024 blijven de visgraatvloeren zeker nog erg populair. Deze vloer bestaat uit neutrale kleurenpaletten. Het zijn voornamelijk beige tinten. Dit zorgt voor warmte in de binnenruimtes en ook geven ze een gevoel van licht en ruimte. In 2024 is er een opkomst gekomen van de walvisgraat. Dit is een variant van de visgraatvloer alleen dan met grotere planken. Deze grootschalige versie van de visgraat geeft een draai aan de klassieke favoriet.

Hongaarse punt

De Hongaarse punt is in 2024 één van de populairste vloersoorten. Ze zijn een alternatief voor de visgraatvloeren. Rechthoekige planken worden in een hoek van 45 graden ten opzichte van de wanden geplaatst. Hierdoor krijg je een zigzaggend patroon. Het geeft de visgraat vloer een unieke twist. Dit ontwerp is vrijwel tijdloos.

Rechte stroken

Niet alles in 2024 is visgraat. Veel mensen ook terug naar echte stroken pvc met banen die verspringen. Deze vloertrend zal niet snel vervelen. Deze vloersoort wordt vaak verkocht in warme kleuren.

Lees ook:  Twee personen overleden bij verkeersongeval in Gelders Azewijn
tegels

Keramische tegels

Als je wilt gaan voor een duurzaam product dan zijn keramische tegels een trendy oplossing. Deze zijn een goede combinatie met vloerverwarming. Keramiek heeft veel verschillende voordelen. Zo houdt het materiaal de kleur heel goed vast, het goed bestemd tegen krassen en ook is het materiaal makkelijk te reinigen.

Hybride hout

In de laatste jaren zijn vloeren van echt hout uit de mode geraakt. Tegenwoordig zijn er hybride houten vloeren. Deze vloeren hebben een toplaag, waardoor het heel sterk is. Deze vloer is ook geschikt voor vloerverwarming.

Vloerkleed met kleurvakken en lijnen

Naast dat de vloer zelf een basis legt voor je interieur, geeft een vloerkleed zachtheid aan de vloer. Een tapijtvloer geeft ook zachtheid. Ben je op zoek naar een tapijtvloer? Meer informatie over tapijttegels kopen vind je hier.

  Ook is een vloerkleed goed voor de vloerisolatie. In 2024 zijn vloerkleden met grafische patronen, zoals kleurvakken en lijnen, populair.

Duurzaamheid wordt steeds meer belangrijk

Duurzaamheid wordt in 2024 steeds belangrijker voor vloer ontwerpen. Steeds meer voorkeuren van consumenten en voorkeuren veranderen door de milieuomstandigheden. Vloeren moeten niet alleen maar functioneel zijn. Steeds meer mensen kopen vloeren van materialen die hergebruikt kunnen worden. We zullen dus steeds vaker duurzame vloeroplossingen zien, die gemaakt zijn van duurzame materialen

Laatste nieuws

Cijfers verkeersongevallen 2023 bekend

03/05/2024

Een krachtige bedrijfsstrategie heeft steeds meer invloed

03/04/2024

Je balkon optimaal benutten: hacks

02/04/2024

Twee personen overleden bij verkeersongeval in Gelders Azewijn

14/03/2024

Zaken in Suriname? Let hierop!

04/03/2024

Meer in deze categorie

Cijfers verkeersongevallen 2023 bekend

|

Een krachtige bedrijfsstrategie heeft steeds meer invloed

|

Je balkon optimaal benutten: hacks

|

Twee personen overleden bij verkeersongeval in Gelders Azewijn

|
© Copyright Nieuwsflitsapp 2024
Nieuwsflitsapp is onderdeel van Nieuwsbeest
hello world!