Investeren in crypto: do’s en don’ts

chainlink koers

Investeren in crypto. Iedereen heeft er wel eens van gehoord. Of je het nu op school, op werk, bij je sportvereniging óf op het nieuws hebt gezien. Het handelen in deze nieuwe valuta kan je niet ontgaan zijn.  Het investeren en handelen in crypto is namelijk een enorme hype én als we velen moeten geloven “een makkelijke manier om geld te verdienen en financieel onafhankelijk te worden”.    

Toch liggen de feiten net even iets anders. Hoewel het niet te achterhalen is hoeveel mensen daadwerkelijk winst of verlies gemaakt hebben, is het wel een feit dat de chainlink koers sinds het begin van de hype in Nederland in 2017 hard ingestort zijn. De kans dat flinke verliezen voor veel mensen de harde realiteit is lijkt dus wel aannemelijk.

In deze blog hebben wij een aantal do’s en don’ts over het investeren en handelen in crypto voor jou opgesteld zodat de kans dat ook jij geld verliest een stukje kleiner wordt.

Don’ts

  1. Luister niet naar influencers die zeggen dat jij een bepaalde cryptocurrency moet kopen. Vaak hebben deze influencers hier zelf baat bij. Zonder vooraf goede research te doen is de kans dat het fout gaat groot. Je weet immers niet wat voor munt je hebt gekocht.
  2. Investeer geen geld dat je niet kan missen. Heb jij geld nodig voor de boodschappen volgende week? Investeer dan niet al je geld met het idee om het volgende week weer verdubbeld terug te krijgen.
  3. Neem geen grote risico’s in het begin. Misschien voor veel mensen vanzelfsprekend, maar toch willen we dit nog eens benadrukken. Er zijn namelijk nogal wat dingen die invloed hebben op de koersen en daarom is het niet ondenkbaar dat ook jij geld gaat verliezen. Spreid je kansen en investeer niet alles in een munt.
Lees ook:  Top 5 grootste belastingfraude zaken in de afgelopen 10 jaar

Do’s

  1. Investeer niet alleen in grote munten. Het lijkt misschien verleidelijk, maar we adviseren om ook eens onderzoek te doen naar kleinere crypto currencies. Deze hebben soms enorm veel potentie, maar zijn wel nog stukken goedkoper dan de ‘populaire’ munten.
  2. Doe je eigen onderzoek en maak op basis hiervan een plan. Het lijkt misschien verleidelijk om de mainstream media te volgen en af te wijken van je plan, maar probeer om bij je eigen plan te blijven. Zo is bijvoorbeeld de Bitcoin in het verleden al meerdere keren helemaal afgeschreven door de mainstream media.

Al met al zijn er te veel factoren die de koers van cryptocurrencies bepalen. We hopen in ieder geval dat we de keuze een stukje makkelijker voor je hebben gemaakt.

Vond je dit artikel leuk? Lees dan alles over een micro-onderneming.

Laatste nieuws

Goed om te weten: Dit is licht verteerbare voeding

08/03/2023

Top 3 bijzondere woningen in Nederland

07/03/2023

Stappenplan voor een verbouwing

04/03/2023

Het prijsplafond 2023, wat betekent het?

17/02/2023

Weersverwachting van de Ardennen door het jaar heen

14/02/2023

Meer in deze categorie

Stappenplan voor een verbouwing

BKR registratie en telefoonabonnement: zo zit dat

De voordelen van klimaatneutraal wonen

Wat is performance marketing?

© Copyright Nieuwsflitsapp 2023
Nieuwsflitsapp is onderdeel van Nieuwsbeest
hello world!