Alles rondom een micro-onderneming

Micro-onderneming

Tegenwoordig zijn er veel Zzp'er die zichzelf op urenbasis uitbesteden aan bedrijven. Of ze nemen projecten aan van bedrijven. Je moet dan ook altijd een uren lijst bijhouden. Maar op het moment dat je ziek bent of geen opdracht hebt, zul je ook inkomsten mislopen. Tegenwoordig starten mensen als Zzp'ers ook nog een micro-onderneming.

Op het moment dat jij jezelf uitlevert en dus op urenbasis werkt, zijn je inkomsten gekoppeld aan de uren die je maakt. Het zou toch ideaal zijn om nog een inkomstenbron te hebben die niet afhankelijk is van de gewerkte uren. Inkomsten die doorlopen terwijl je slaapt. In dit artikel ga ik je een aantal zaken vertellen rondom een micro-onderneming.

Wat is een micro-onderneming?

Een micro-onderneming is een online onderneming die meestal maar door een persoon wordt gerund. Dit is dan ook de eigenaar van het bedrijf. Er is geen personeel in dienst en het extra werk wordt eigenlijk altijd uitbesteed aan Zzp'er en freelancers. Door de kleine omvang en het hebben van weinig kosten is de winstmarge erg hoog. Het enige wat je moet doen, is er veel uren insteken. Zo vergoot je de kans op succes!

Micro-onderneming: hoe zet je het op?

Het opzetten van een micro-onderneming start altijd net een uitstekend idee. De zoektocht kan best wel lang duren. Ga op zoek naar een concept dat bij voorkeur iets te maken heeft met je kennis, ervaring of interesse. We gaan je zo meteen een aantal voorbeelden geven waar je inspiratie uit kunt halen. Je kunt er voor kiezen om dit naast je bestaande ZZP werkzaamheden te beginnen of je gaat er volledig voor. Tijd zal de grootste investering zijn. En besef altijd goed dat wanneer je klaar bent met de ontwikkeling van je product, het moeilijkste nog komt. Het product bij de klant krijgen!

Lees ook:  Een succesvol bedrijf runnen in 2023

Voorbeelden:

  1. Webshop: Tegenwoordig is het ontzettend makkelijk om een webshop te starten. Je hebt allemaal toegankelijke tools zoals Shopify. Binnen niet te veel tijd zul je al een webshop hebben met een betaalsysteem en verzendopties.
  2. E-books: De vraag naar gedrukte boeken neemt enorm af. Wanneer jij waardevolle kennis hebt die interessant is voor je doelgroep kun je deze informatie verwerken in een E-book. Vervolgens kun je jouw e-book verkopen.
  3. Online training: Ook hierbij speelt waardevolle kennis een belangrijke rol. Deze kennis kun je verkopen in de vorm van E-books, video’s, cursussen, webinars of 1-op-1 sessies.
  4. Affiliate: Dit is een manier die nog niet zo lang gebruikt wordt. Aanbieders van producten en diensten bieden de mogelijkheid om een affiliate te worden. Je krijgt dan een bepaald percentage van het verkochte product. Je kunt het product bijvoorbeeld promoten op je website, social media en ga zo maar door. In deze tekst staat dan een speciale affiliate link.

Dit was het dan, alles over een micro-onderneming. Misschien verdien jij binnenkort wel wat geld bij door jouw micro-onderneming. Vond je dit artikel nu interessant? Lees dan meer over de grootste belastingfraudes en de voordelen van animaties.

Laatste nieuws

De invloed van gamification in marketing

21/09/2023

Offerte asbestattest aanvragen: een cruciale stap in vastgoedbeheer

20/09/2023

Dit is waarom jouw social media content geen bereik heeft

15/09/2023

Tips voor het kiezen van het perfecte kassasysteem voor jouw bedrijf

08/09/2023

De plug and play zonnepanelen: alles wat je wilt weten

29/08/2023

Meer in deze categorie

Dit is waarom jouw social media content geen bereik heeft

Tips voor het kiezen van het perfecte kassasysteem voor jouw bedrijf

Duurzame alternatieve van verpakkingsmiddelen: alles erover

De kosten voor advocaten worden door internet steeds goedkoper

© Copyright Nieuwsflitsapp 2023
Nieuwsflitsapp is onderdeel van Nieuwsbeest
hello world!