Stappenplan voor een verbouwing

Tips voor een verbouwing

Een verbouwing kost vaak een hoop tijd en geld. Daarom is het belangrijk dat de verbouwing soepel verloopt. Je wilt ten slotte niet voor onverwachte wendingen komen te staan. Wij hebben een stappenplan opgesteld voor een verbouwing. Zo kom je niet voor verrassingen te staan tijdens de verbouwing zelf.

Maak wensen concreet en bepaal jouw behoeftes

Je hebt vast een beeld van jouw wensen betreffende een verbouwing. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat je de garage te klein vind. Een oplossing is het uitbreiden van de garage doormiddel van een verbouwing. Bedenk voor de verbouwing eerst goed of dit wel nodig is. Het verbouwen van de garage gebeurt niet binnen een paar dagen. Daarnaast komt er meestal een hoop geld bij kijken. Bedenk daarom goed wat je met de verbouwing wil doen.

Maak een schets met een architect

Wanneer je jouw wensen duidelijk in beeld hebt, kun je aan de slag gaan met het ontwerp van de verbouwing. Hierbij kun je het beste contact opnemen met een architect. Deze zal weten of deze wensen ook daadwerkelijk te verwezenlijken zijn. Wees kritisch op de architect en kijk goed of hij al jouw wensen meeneemt in de schets.

Laat de architect een bouwtekening maken

Wanneer de schets uitgewerkt is kan het echte werk beginnen. De architect kan aan de slag met het maken van de bouwtekeningen. Op deze bouwtekening worden de maten van de verbouwde garage nauwkeurig in millimeters getekend. Zo kan de verbouwing later met gemak worden uitgevoerd door de aannemer. Ook is de bouwtekening belangrijk voor de gemeente. Zij moeten bepalen of de verbouwing wel mag plaatsvinden,

Lees ook:  Alles wat je moet weten over jacuzzi onderhoud

Vergunningen

Het kan zijn dat jij voor jouw verbouwing een of meerdere vergunningen nodig hebt. Hou er rekening mee dat de gemeente er zo’n 6 tot 8 weken over doet om de bouwtekening te keuren. Krijg je goedkeuring van de gemeente, dan kan jouw aannemer aan de slag met de verbouwing.

Kies een aannemer

Je kunt al vroeg aan de slag met het zoeken van een aannemer. Het kan echter even duren voordat hij aan de slag kan. Zodra je de vergunningen hebt kan hij aan de slag. Mocht je verder vragen hebben over de verbouwing, dan kun je ook nog eens deze tips voor een verbouwing in 2023 lezen. Zo begin je met een goede voorbereiding aan de verbouwing.

Vond je dit artikel nou interessant? Bekijk dan ook zeker het artikel over Dingen om te doen in Middelburg.

Laatste nieuws

Vloerentrends van 2024

30/05/2024

Cijfers verkeersongevallen 2023 bekend

03/05/2024

Een krachtige bedrijfsstrategie heeft steeds meer invloed

03/04/2024

Je balkon optimaal benutten: hacks

02/04/2024

Twee personen overleden bij verkeersongeval in Gelders Azewijn

14/03/2024

Meer in deze categorie

Hoe je digitaal anoniem blijft

De voordelen van klimaatneutraal wonen

Verboden middelen lijst

Zelf laminaat leggen: zo doe je dat

© Copyright Nieuwsflitsapp 2024
Nieuwsflitsapp is onderdeel van Nieuwsbeest
hello world!