Een prognose van de huizenmarkt de komende 5 jaar

10/12/2022
|
Veel geld

Zoals we allemaal weten zijn er tegenwoordig allemaal prijsschommelingen op de huizenmarkt. Een aantal factoren hebben een grote invloed op de huizenmarkt en er is een grote kans dat de markt er over vijf jaar weer helemaal anders uitziet. Een van de grootste verandering die we nu hebben gezien is er vanwege corona. Deze crisis heeft ervoor gezorgd dat mensen minder of juist meer werk. Dit resulteert in veel huizen die de verkoop in gaan. Voordat je jouw woning verkoopt is het verstandig om te weten wat je in de toekomst kunt verwachten. We gaan je vertellen hoe de huizenmarkt zich over vijf jaar ontwikkeld.

Hoge vraag

Als we de huizenmarkt over vijf jaar gaan bekijken, breng dit meerdere situaties met zich mee. Op dit moment verwachten ze dat de vraag naar nieuwe woningen nog wel even door zal gaan. Het blijkt dat mensen het belangrijk vinden om voor een woning te kiezen die zich bevindt op een rustige plek. Als deze trend zich door blijft zetten zal de vraag groter worden dan de vraag waardoor het erg lastig wordt om aan een woning te komen.

Minder vraag

Ook is het mogelijk dat het juist een andere klant op gaat. Omdat nu iedereen op zoek gaat naar een nieuwe woning, kan het zijn dat er over een aantal jaren juist geen woningen meer nodig zijn. Om deze reden blijven mensen langer op een plek in plaats van constant verhuizen. Op het moment dat je jouw huis dan wilt verkopen, heb je kans deze verkoop ontzettend lang gaat duren. In een situatie als deze is het verstandig om te wachten met de aanschaf van een nieuw huis totdat er werkelijk interesse is in je huis. Twee woningen hebben, is daarnaast ook ontzettend duur.

Lees ook:  Het prijsplafond 2023, wat betekent het?

De prijzen gaan omhoog

Beide situaties doet iets met de prijs. Op dit moment zien we een flinke stijging op het gebied van de huizenprijzen. Dit komt omdat de vraag nu ontzettend hoog is, waardoor de prijzen ook omhoog kunnen. Dit resulteert soms echt in absurd hoge bedragen. Er zijn dorpen en steden waar de prijs van een rijtjeshuis op kan lopen tot zo’n € 400.000. Deze opwaartse trend zien we ook bij huurwoningen. Voor starters is dit een ongunstige tijd waardoor je bijvoorbeeld al meer eigen vermogen moet hebben. Tenslotte worden de huizen ook duurder, omdat ze klimaatneutraal worden.

Dit was het dan, de ontwikkeling die we verwachten in de komende vijf jaar. Omdat het nog zo onduidelijk is, zou ik nog even wachten met het kopen van een nieuwe woning. Misschien zou je in gesprek kunnen gaan met bijvoorbeeld een makelaar in Meerssen.

Lees ook: verbod op vapes en verboden middelen lijst.

Laatste nieuws

3 beste yoga-oefeningen voor ontspanning

28/06/2024

Eettafels worden steeds groter

18/06/2024

Vloerentrends van 2024

30/05/2024

Cijfers verkeersongevallen 2023 bekend

03/05/2024

Een krachtige bedrijfsstrategie heeft steeds meer invloed

03/04/2024

Meer in deze categorie

Vloerentrends van 2024

|

Cijfers verkeersongevallen 2023 bekend

|

Een krachtige bedrijfsstrategie heeft steeds meer invloed

|

Je balkon optimaal benutten: hacks

|
© Copyright Nieuwsflitsapp 2024
Nieuwsflitsapp is onderdeel van Nieuwsbeest
hello world!