Verbod op vapes

Verbod op vapes

Het is misschien wel de hype van de zomer van 2022: vapes (naast investeren in crypto). De vape is niet meer weg te denken uit het uitgaansleven. Deze hype omtrent vapen is mede versterkt en versneld door social media en het aantal jongeren dat gebruik maakt van een vape ofwel een elektrische sigaret neemt dan ook wereldwijd explosief toe.

Net zoals het vroeger ‘stoer’ was om te roken, is het nu stoer om te vapen. Het is helemaal ‘in’ onder jongeren en er wordt zelfs meer gebruik van gemaakt dan van een normale sigaret. In Amsterdam zijn er inmiddels zo’n vijftien winkels die zich gespecialiseerd hebben in de elektronische sigaretten. Deze winkels claimen de groep mensen die vroeger rookten van een beter en ‘gezonder’ alternatief te voorzien. In werkelijkheid spreken ze een grote groep jonge mensen aan met hun kleurrijke vapes die zoete smaakjes hebben en een fancy verpakking.

Reclame voor vapes

Ondanks het verbod om reclame te maken voor rookwaren, staan de social media vol met reclames voor de elektronische sigaret. Ook worden ze volop aangeboden op de platformen als Snapchat, Instagram, TikTok en Youtube. Veel jongeren bestellen hun elektronische sigaretten dan ook via deze platformen. De filmpjes van iemand die allemaal trucjes doet met de rook uit een elektronische sigaret kunnen je ook niet ontgaan zijn als je gebruik maakt van een van deze platformen. Dit stimuleert andere jongeren alleen maar meer om ook te gaan roken aangezien het de gedachte creëert dat het stoer is. Hiernaast zorgt dit allemaal voor veel nieuwsgierigheid naar elektronische sigaretten onder jonge kinderen. Als kinderen eenmaal gebruik maken van zo’n elektronische sigaret is de stap ook veel kleiner om een echte sigaret uit te proberen.

Lees ook:  De juiste balans tussen krachttraining en cardio

Verbod op vapes

Elektronische sigaretten mogen, net als shisha pennen, niet verkocht worden aan kinderen die jonger zijn dan achttien jaar. Hiernaast besloot het kabinet dat per 1 juli 2022 een verbod komt op de (vaak zoete) smaakjes. De enige smaak die nu nog toegestaan is, is de smaak van tabak. Dit heeft de overheid besloten om roken minder aantrekkelijk te maken voor jongeren. Wat voor de nabije toekomst wél nog legaal is, voor enkel onderzoeksdoeleinden, zijn research chemicals als 5 MMPA. De verwachting is dat er in de toekomst nog meer restricties zullen komen. Dat het een wereldwijd probleem. Dit kun je terug zien aan het aantal landen dat restricties verbonden heeft aan de verkoop van elektrische sigaretten. Dit is namelijk in 73 landen het geval.  Ook hebben 36 lande regels gesteld aan het gebruiken van nicotine en andere schadelijke en zeer verslavende stoffen.

Laatste nieuws

Vloerentrends van 2024

30/05/2024

Cijfers verkeersongevallen 2023 bekend

03/05/2024

Een krachtige bedrijfsstrategie heeft steeds meer invloed

03/04/2024

Je balkon optimaal benutten: hacks

02/04/2024

Twee personen overleden bij verkeersongeval in Gelders Azewijn

14/03/2024

Meer in deze categorie

De juiste balans tussen krachttraining en cardio

Voordelen van tijd door brengen in de natuur

Is autisme erfelijk? De feiten van autisme op een rij

De ideale fitness kleding voor heren

© Copyright Nieuwsflitsapp 2024
Nieuwsflitsapp is onderdeel van Nieuwsbeest
hello world!