BKR registratie en telefoonabonnement: zo zit dat

BKR registratie en telefoonabonnement

BKR staat voor het Bureau Kredietregistratie. Dit bureau houdt een overzicht van leningen die je momenteel hebt lopen. Zo kunnen instanties zien dat, voordat ze jou een lening willen verschaffen, of je elders al een lening hebt lopen. Doorgaans gaat dit om iets wat men een ‘positieve registratie’ noemt. Bij een positieve registratie heeft dit geen gevolgen op toekomstige leningen zoals je hypotheek. Wanneer je een betalingsachterstand op bouw verandert dit naar een ‘negatieve registratie’, wat pas een invloed heeft op je hypotheek bij een betalingsachterstand van minimaal drie termijnen. Nu gaan we kijken naar hoe het zit met een BKR registratie en je telefoonabonnement!

Heb ik altijd een BKR registratie bij elk telefoonabonnement?

Nee, je hebt enkel een BKR registratie bij een telefoonabonnement boven de € 250,-. Deze wet is ingetreden sinds 1 mei 2017. Hierbij wordt niet gekeken naar je maandelijkse kosten in je abonnement, denk hierbij aan internet kosten, maar enkel naar het af te betalen bedrag voor je telefoon. Moet je minder dan € 250,- betalen voor je telefoon? Gefeliciteerd! Je hebt dan geen BKR registratie. Daarnaast is het bij sommige telefoonabonnementverstrekkers mogelijk om alle extra kosten boven de € 250,- in één keer te betalen en daarna op termijnen door te gaan. Zodoende kan de BKR registratie ontlopen worden.

Lees ook:  Belangrijke mijlpalen in het leven van een kind

Moet ik mijn telefoonabonnement door betalen wanneer deze kapot is gegaan?

Ja, een abonnement blijft doorlopen wanneer je je telefoon kapot laat vallen of dat deze kapot gaat. Een telefoonverstrekker is niet direct verantwoordelijk voor de gebreken in de telefoon, tenzij deze direct aansprakelijk gesteld kan worden. Dat betekent dus dat je je telefoon goed moet beschermen. Denk er dus aan om een screenprotector te halen en een telefoonhoesje te kopen!

Gevolgen BKR registratie

Toch een dure telefoon gekozen? Dan krijg je een BKR registratie. Dit hoeft niet altijd slecht te zijn, er van uitgaande dat je gewoon op tijd betaald. Creëer je een achterstand van drie termijnen of meer? Dan kom je in het negatieve gedeelte van het register te staan. Bij een negatieve registratie kan dit direct invloed hebben op de hoogte van een toekomstige lening.

Lees ook: Houten vloer schoonmaken: zo doe je dat.

Laatste nieuws

Goed om te weten: Dit is licht verteerbare voeding

08/03/2023

Top 3 bijzondere woningen in Nederland

07/03/2023

Stappenplan voor een verbouwing

04/03/2023

Het prijsplafond 2023, wat betekent het?

17/02/2023

Weersverwachting van de Ardennen door het jaar heen

14/02/2023

Meer in deze categorie

Goed om te weten: Dit is licht verteerbare voeding

|

Top 3 bijzondere woningen in Nederland

Het prijsplafond 2023, wat betekent het?

Groene stroom opwekken

|
© Copyright Nieuwsflitsapp 2023
Nieuwsflitsapp is onderdeel van Nieuwsbeest
hello world!