BKR registratie en telefoonabonnement: zo zit dat

BKR registratie en telefoonabonnement

BKR staat voor het Bureau Kredietregistratie. Dit bureau houdt een overzicht van leningen die je momenteel hebt lopen. Zo kunnen instanties zien dat, voordat ze jou een lening willen verschaffen, of je elders al een lening hebt lopen. Doorgaans gaat dit om iets wat men een ‘positieve registratie’ noemt. Bij een positieve registratie heeft dit geen gevolgen op toekomstige leningen zoals je hypotheek. Wanneer je een betalingsachterstand op bouw verandert dit naar een ‘negatieve registratie’, wat pas een invloed heeft op je hypotheek bij een betalingsachterstand van minimaal drie termijnen. Nu gaan we kijken naar hoe het zit met een BKR registratie en je telefoonabonnement!

Heb ik altijd een BKR registratie bij elk telefoonabonnement?

Nee, je hebt enkel een BKR registratie bij een telefoonabonnement boven de € 250,-. Deze wet is ingetreden sinds 1 mei 2017. Hierbij wordt niet gekeken naar je maandelijkse kosten in je abonnement, denk hierbij aan internet kosten, maar enkel naar het af te betalen bedrag voor je telefoon. Moet je minder dan € 250,- betalen voor je telefoon? Gefeliciteerd! Je hebt dan geen BKR registratie. Daarnaast is het bij sommige telefoonabonnementverstrekkers mogelijk om alle extra kosten boven de € 250,- in één keer te betalen en daarna op termijnen door te gaan. Zodoende kan de BKR registratie ontlopen worden.

Lees ook:  Alles rondom een micro-onderneming

Moet ik mijn telefoonabonnement door betalen wanneer deze kapot is gegaan?

Ja, een abonnement blijft doorlopen wanneer je je telefoon kapot laat vallen of dat deze kapot gaat. Een telefoonverstrekker is niet direct verantwoordelijk voor de gebreken in de telefoon, tenzij deze direct aansprakelijk gesteld kan worden. Dat betekent dus dat je je telefoon goed moet beschermen. Denk er dus aan om een screenprotector te halen en een telefoonhoesje te kopen!

Gevolgen BKR registratie

Toch een dure telefoon gekozen? Dan krijg je een BKR registratie. Dit hoeft niet altijd slecht te zijn, er van uitgaande dat je gewoon op tijd betaald. Creëer je een achterstand van drie termijnen of meer? Dan kom je in het negatieve gedeelte van het register te staan. Bij een negatieve registratie kan dit direct invloed hebben op de hoogte van een toekomstige lening.

Lees ook: Houten vloer schoonmaken: zo doe je dat.

Vond je deze pagina nou interessant? Lees dan ook zeker ons artikel over Hoe run je een succesvol bedrijf?

Laatste nieuws

Vloerentrends van 2024

30/05/2024

Cijfers verkeersongevallen 2023 bekend

03/05/2024

Een krachtige bedrijfsstrategie heeft steeds meer invloed

03/04/2024

Je balkon optimaal benutten: hacks

02/04/2024

Twee personen overleden bij verkeersongeval in Gelders Azewijn

14/03/2024

Meer in deze categorie

Vloerentrends van 2024

|

Cijfers verkeersongevallen 2023 bekend

|

Een krachtige bedrijfsstrategie heeft steeds meer invloed

|

Je balkon optimaal benutten: hacks

|
© Copyright Nieuwsflitsapp 2024
Nieuwsflitsapp is onderdeel van Nieuwsbeest
hello world!