Houten vloer schoonmaken: zo doe je dat

18/01/2023
|
Houten vloer

Een houten vloer is werkelijk een mooie toevoeging aan ieder huis.  Het maakt je huis meteen een stuk warmer en gezelliger. Daarnaast is het nadeel wel dat je een houten vloer echt goed moet onderhouden en dat is soms een uitdaging. In dit artikel ga ik je een aantal tips geven met betrekking tot het schoonmaken van een houten vloer. In dit proces is het egaliseren en het onderhouden van je houten vloer ook ontzettend belangrijk. Daarom dat ik je hier ook over ga vertellen.

Het schoonmaken van een houten vloer

Het is meteen een van de makkelijkste manieren om een houten vloer schoon te maken, maar wel een van de meest effectieve. Dat is een vloer reinigen met warm water en een dweil. Allereerst is het van belang dat je de vuil los maakt of verwijderd. Doe dit met behulp van een stofzuiger of een borstel/bezem. Wanneer je dit hebt gedaan, kun je beginnen met een dweil, warm water en een milde zeep om de vloer echt goed te reinigen. Zorg dat je het water met zeep goed uitwrijft en droog maakt, anders zul je vlekken krijgen op je houten vloer.

Het egaliseren van een houten vloer

Na een tijdje kan het voorkomen dat een houten vloer oneffen gaat worden door het gebruik of simpelweg dat je vloer ouder wordt. Wanneer dit gebeurt, kun je ervoor kiezen om je houten vloer te laten egaliseren. Dit proces bestaat uit het schuren van je vloer. Dit doen ze met behulp van fijn schuurpapier waardoor de oneffenheden verdwijnen. Als dit is gebeurd kan de vloer opnieuw worden gelakt of geolied ter bescherming van de vloer. Door de olie zal de vloer weer een mooie glans krijgen.

Lees ook:  Zo creëer je een mediterrane tuin

Het onderhouden van een houten vloer

Bij een houten vloer is het onderhoud ontzettend belangrijk. Waarom? Zo kun je de levensduur van de vloer verlengen en dit zal je op den duur geld besparen. Hoe kun je dit nu het beste doen? Je zou eens kunnen beginnen met het neerleggen van matjes bij de deuren om stof en vuil op de vloer te voorkomen. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om viltjes te kopen voor onder de zware meubels. Hierdoor zul je een stuk minder krassen op je vloer krijgen. Ook raad ik je aan om schurende ordeningsmiddelen of bevochtigers te vermijden. Tenslotte is het slim om water op de vloer te voorkomen. Hierdoor kan een vloer namelijk gaan krimpen of uitzetten.

Zoals je hebt kunnen lezen is een houten vloer echt een aanwinst voor bijna ieder huis, maar je zult het wel moeten gaan onderhouden. Of je moet al geld als water hebben. Veeg of stofzuig je vloer regelmatig en gebruik milde reinigingsmiddelen om te dweilen. Door deze tips zal jouw mooie, houten vloer een stuk langer meegaan!

Lees ook: 3 tips om een inbraak te voorkomen en mode voor dames die een dagje ouder zijn.

Laatste nieuws

De invloed van gamification in marketing

21/09/2023

Offerte asbestattest aanvragen: een cruciale stap in vastgoedbeheer

20/09/2023

Dit is waarom jouw social media content geen bereik heeft

15/09/2023

Tips voor het kiezen van het perfecte kassasysteem voor jouw bedrijf

08/09/2023

De plug and play zonnepanelen: alles wat je wilt weten

29/08/2023

Meer in deze categorie

De invloed van gamification in marketing

|

Offerte asbestattest aanvragen: een cruciale stap in vastgoedbeheer

|

Veilig je medicijnen op reis meenemen: zo doe je dat

3 tips voor het perfecte huisfeestje

|
© Copyright Nieuwsflitsapp 2023
Nieuwsflitsapp is onderdeel van Nieuwsbeest
hello world!