3 tips om een inbraak te voorkomen in Heerlen

30/08/2022
|
inbraaktips

Een inbraak in je huis? Dat is nooit leuk. Meestal komen inbraken voor wanneer je al een langere tijd van huis bent, maar zelfs wanneer je een of meerdere dagen weg bent kan er al ingebroken worden. Preventief hierop handelen is dan ook geen overbodige luxe, zelfs niet als je in Heerlen woont. Zo kun je namelijk je dure keuken en woonkamer goed beschermen tegen dieven. Daarom gaan wij je in deze blog 3 handige tips geven waarmee je een inbraak kunt voorkomen.

Tip 1: Zorg voor een stevig slot om inbraak te voorkomen

Een stevig slot is cruciaal om een inbraak te voorkomen. Veel huizen in Nederland hebben nog steeds geen stevig slot en hebben in plaats daarvan een slot wat makkelijk geopend kan worden. Het gevolg hiervan is dat een inbreker heel makkelijk binnen kan komen en daardoor zonder moeite zijn gang kan gaan.

Moderne stevige sloten zijn hier beter tegen beveiligd , waardoor er minder makkelijk kan worden ingebroken. Deze sloten bevatten speciale inbraakpreventie technieken, waardoor zij bestendig zijn tegen de meest voorkomende inbraaktechnieken. Onder andere de "Pasje door de opening truc" kan hierdoor worden voorkomen. Ook het zogenaamde lockpicking kan worden voorkomen met een stevig slot.

Tip 2: Laat een slotenmaker langskomen

Een stevig slot kan een handig persoon zelf zetten, maar vaker is het toch beter om hier een slotenmaker voor langs te laten komen. De slotenmaker zal er namelijk voor zorgen dat het slot op de juiste manier geplaatst is, waardoor het moeilijker wordt om deze open te maken. Naast het plaatsen van een slot, kan deze slotenmaker je helpen om ramen en deuren te verstevigen. Hoewel een nieuw slot bescherming biedt tegen enkele trucjes, zal het niets kunnen doen tegen een breekijzer.

Door scharnieren te verstevigen en bepaalde inbraakstrips te plaatsen, wordt het moeilijker om met brute kracht een raam of deur open te breken en daarmee dus in te breken. Je denkt misschien dat dit alleen gebeurt in hele grote steden, maar niks is minder waar. Zelfs in een redelijk kleine stad als Heerlen kan dit gebeuren. Een slotenmaker Heerlen langs laten komen is dan ook zeker geen overbodige luxe.

Lees ook:  Je woning huisdier proof maken

Tip 3: Schaf beveiligingsapparatuur aan om inbraak te voorkomen

Vroeger waren high tech beveiligingscamera's iets dat je alleen zag in films van James Bond of Mission Impossible. Hoewel die infrarood camera's met onzichtbare lasers nog steeds vrij duur zijn, zijn er tegenwoordig wel genoeg betaalbare alternatieven. Deze beveiligingscamera's geven een duidelijk beeld en kunnen makkelijk worden gekoppeld aan een alarm.

Ook in Heerlen kan dit zijn vruchten afwerpen en ervoor zorgen dat je huis beter beveiligd is en blijft. Een slotenmaker in Heerlen inhuren is een goede eerste stap, maar een logische tweede stap zal dus het instellen van beveiligingscamera's zijn. Bovendien werken camera's preventief tegen inbraken en schrikken veel amateur inbrekers bij het zien van een camera. Daardoor zijn ze dus het geld meer dan waard en geven ze je een veel veiliger gevoel als je niet thuis bent.

Extra tip: Kies altijd voor kwaliteit

Een laatste tip bij deze soort producten is dat je altijd moet gaan voor kwaliteit. Ja, dit kan een stuk duurder zijn, maar dat is niet voor niks. Goedkope sloten of camera's van Aliexpres zullen namelijk weinig verschil maken. Deze zijn namelijk snel kapot, makkelijk open te breken of leveren slecht beeld, ofwel waardeloos. Het is dan ook beter om een slotenmaker in Heerlen langs te laten komen om je sloten en scharnieren te vervangen met kwaliteitsmateriaal.

Bekijk ook Steeds meer Nederlanders verhuizen naar Limburg

Laatste nieuws

3 beste yoga-oefeningen voor ontspanning

28/06/2024

Eettafels worden steeds groter

18/06/2024

Vloerentrends van 2024

30/05/2024

Cijfers verkeersongevallen 2023 bekend

03/05/2024

Een krachtige bedrijfsstrategie heeft steeds meer invloed

03/04/2024

Meer in deze categorie

Vloerentrends van 2024

|

Cijfers verkeersongevallen 2023 bekend

|

Een krachtige bedrijfsstrategie heeft steeds meer invloed

|

Je balkon optimaal benutten: hacks

|
© Copyright Nieuwsflitsapp 2024
Nieuwsflitsapp is onderdeel van Nieuwsbeest
hello world!