De voor- en nadelen van een witte keuken

Witte keuken

Veel mensen vinden een witte keuken helemaal het einde. In de afgelopen 12 jaar was het zelfs de meest populaire kleur voor nieuwe keukens. Het straalt elegantie en klasse uit. Toch is een witte keuken lang nog niet alles! Nee nee, het is zelfs in sommige gevallen slechts een nadeel om een parelwitte keuken in je huis te hebben. In deze blog bespreken we dan ook de voor-en nadelen van het hebben van een witte keuken.

Kies de keukenkastjes zorgvuldig!

Bij het maken van een nieuwe keuken is de keuze welk keukenkastje je daarvoor gebruikt een cruciale. We gaan er in deze blog hypothetisch vanuit dat je voor de kleur wit gekozen hebt. Er zijn vele opties te overwegen, moet je na te denken over de stijl en sfeer die je probeert te bereiken. Gaat je voor een koele, eigentijdse stijl, of bent je meer een traditionalist? Heeft u liever een eigenzinnige, eclectische vibe om uw persoonlijkheid te laten zien, of vind je jezelf aangetrokken tot iets ouderwets, schilderachtig en gezellig?

Voordeel witte keukenkastjes

Voordeel 1: Witte kastjes passen altijd in een ruimte!

Witte keukenkasten zijn de kameleons van de keukenontwerp wereld. Ze passen perfect bij elke stijl, of het nu modern en stijlvol of jeugdig en eclectisch is. Witte keukens gaan ook mooi samen met elke kleur apparaten of hardware-afwerkingen, of u nu kiest voor roestvrij staal, brons, nikkel, of chroom. Als u van plan bent om items of apparaten met verschillende stijlen te integreren, kunnen witte kasten de verbindende component zijn die alles samenbrengt.

Met een voornamelijk witte keuken, hoef je niet af te vragen welke werkbladen zal passen, als je verf kleuren zullen botsen, of wat voor soort hardware te gebruiken op uw lade handgrepen. Strakke, klassieke kasten zal de balans elke kleur van graniet of kwarts en overeenkomen met elke muur kleur. Je kunt verzadigde, heldere of gedempte verfkleuren of werkbladen kiezen, en je witte kasten zorgen voor een verfijnde en klassieke achtergrond.

Lees ook:  5 tips voor een goedkope interieur inrichting

Voordeel 2: Ze zijn tijdloos

Een witte keuken is als een spijkerbroek, hij raakt nooit uit de mode. Je kunt bladeren door elk huis decoreren magazine gepubliceerd in de laatste vijftig jaar en mooie witte kasten te vinden op het display, op zoek zo ongerepte en tijdloos als favoriete set van je moeder parels.

Nadeel 1: Ze worden vies

In tegenstelling tot donkere kasten, die dagelijkse viezigheid zoals vingerafdrukken en vlekken verbergen, zullen licht gekleurde kasten ze alleen maar opvallender maken. In een keuken die overwegend wit is, zie je stof en vuil waar je in andere kamers misschien niet eens aan gedacht hebt.

Omdat de keuken vaak de belangrijkste ontmoetingsplaats van een huis is, zal deze ook vlugger vuil zijn dan andere ruimtes, en eventuele viezigheid zal ook meer opgemerkt worden door familie en vrienden.

Nadeel 2: Te veel variëren is niet altijd goed

Zeker bij een maatwerkkeuken, is men nogal geneigd om te veel uit de kast. Kasten die parelwit of glanzend wit zijn, zien er heel anders uit dan kasten die als antiek of erfelijk wit worden beschreven. Dit kan het erg moeilijk maken om te passen bij andere witte meubels of muurkleuren in je huis (om niet te zeggen extreem frustrerend!). De lichtinval in de keuken maakt ook een verschil. Je zou kunnen zijn aangetrokken tot een warmere tint van wit, zoals crème of ivoor, in een goed verlichte showroom, maar deze tinten kunnen gemakkelijk gedateerd en groezelig als je thuis keuken is niet zo helder.

Ben je na het lezen van deze blog ook geïnteresseerd naar onze andere blogs. Lees dan eens onze blog over “de meest gevaarlijke beroepen"!

Laatste nieuws

De invloed van gamification in marketing

21/09/2023

Offerte asbestattest aanvragen: een cruciale stap in vastgoedbeheer

20/09/2023

Dit is waarom jouw social media content geen bereik heeft

15/09/2023

Tips voor het kiezen van het perfecte kassasysteem voor jouw bedrijf

08/09/2023

De plug and play zonnepanelen: alles wat je wilt weten

29/08/2023

Meer in deze categorie

De invloed van gamification in marketing

|

Offerte asbestattest aanvragen: een cruciale stap in vastgoedbeheer

|

Veilig je medicijnen op reis meenemen: zo doe je dat

3 tips voor het perfecte huisfeestje

|
© Copyright Nieuwsflitsapp 2023
Nieuwsflitsapp is onderdeel van Nieuwsbeest
hello world!