Je balkon optimaal benutten: hacks

02/04/2024
|
balkon inrichten

Een tuin inrichten wordt vaak al gezien als een vak apart, maar hoe zit het als je een balkon hebt? Hoe zorg je ervoor dat je jouw balkon optimaal benut? In deze blog geven wij jou enkele hacks die kunnen helpen bij het efficiënt inrichten van een balkon.

Waar begin je?

Als je jouw balkon slim wilt inrichten kun je jezelf het beste eerst drie vragen stellen.

  1. Bedenk eerst voor jezelf wat jouw stijl is en welke stijl je zou willen zien op je balkon. Wil je een kleurrijk balkon of houd je het liever neutraal en subtiel. Of wil je misschien een vintage interieur? lees hier hoe je dit kunt toepassen.
  2. Wat is het doel van je balkon? Wil je hier vooral relaxen of juist je groene vingers laten werken. Wil je bijvoorbeeld groente verbouwen of meer een groene oase maken.
  3. Bedenk hoeveel mensen er gebruik moeten kunnen maken van je balkon. Ben je alleen of wil je er met je hele gezin gebruik van maken? Of heb je huisdieren? Dit zijn dingen waar je op voorhand goed over na moet denken.

Gebruik multifunctionele meubels

Wil je met veel mensen op een klein balkon zitten? Maak dan gebruik van multifunctionele meubels. Ga geen gebruik maken van losse stoelen, maar bijvoorbeeld van krukjes. Je kunt deze namelijk gebruiken als zit plek maar ook als bijzettafel. Of plaats een bank met een paar kussens. Zo kunnen er meerdere mensen op een klein oppervlakte zitten. Het zit niet alleen efficiënt, maar ziet er ook leuk en comfortabel uit. Als laatste kun je ook denken aan meubels als trolleys en bijzettafels die zowel binnen als buiten goed van pas komen. Zo heb je twee vliegen in één klap.

Lees ook:  De voor- en nadelen van een witte keuken

Creëer sfeer aan de muur met verticaal groen

Als er weinig plek is betekent het niet dat er geen kleur en sfeer gecreëerd kan worden. Zo kun je ervoor kiezen om een mooi vloerkleed op het balkon neer te leggen. Dit neemt in verhouding geen ruimte in beslag en maakt de oppervlakte meteen een groot huiselijk effect. Daarnaast kun je ervoor kiezen om dingen op te hangen in plaats van neer te zetten. Denk bijvoorbeeld aan sfeerlampjes in plaats van een staande lamp. Ook kun je tegenwoordig leuke ophangplantjes vinden in een plantenbak. Deze kun je leuk aan de muur ophangen om een bohemian sfeer te creëren. Door deze hacks toe te passen creëer je een leuke sfeer zonder te veel ruimte in beslag te nemen.

Slimme opbergruimte benutten

Een balkon kan snel rommelig worden als er niet genoeg opbergruimte is. Denk aan opklapbare stoelen of tafels die je kunt inklappen wanneer je ze niet gebruikt. Ook kun je verticale opbergsystemen aan de muur installeren om plantenpotten, gereedschap of andere spullen op te bergen, zodat je meer vloerruimte overhoudt.

Creëer privacy

Als je balkon grenst aan andere gebouwen of openbare ruimte wil je misschien wat privacy creëren. Dit kun je doen door het plaatsen van privacy schermen, bamboe gordijnen of het laten groeien van klimplanten langs de reling. Zo kun je genieten van je balkon zonder nieuwsgierige blikken van buren of voorbijgangers.

Door bovenstaande hacks toe te passen weet je zeker dat je jouw balkon optimaal kunt benutten. Wil je graag jouw balkon een renovatie geven, maar heb je niet al te veel geld te besteden? lees dan ook onze blog waarin wij tips geven voor een goedkoop interieur. Veel succes!

Laatste nieuws

Cijfers verkeersongevallen 2023 bekend

03/05/2024

Een krachtige bedrijfsstrategie heeft steeds meer invloed

03/04/2024

Twee personen overleden bij verkeersongeval in Gelders Azewijn

14/03/2024

Zaken in Suriname? Let hierop!

04/03/2024

Hoe je digitaal anoniem blijft

23/02/2024

Meer in deze categorie

Cijfers verkeersongevallen 2023 bekend

|

Een krachtige bedrijfsstrategie heeft steeds meer invloed

|

Twee personen overleden bij verkeersongeval in Gelders Azewijn

|

Hoe je lederen producten reinigt en onderhoudt voor langdurig plezier

|
© Copyright Nieuwsflitsapp 2024
Nieuwsflitsapp is onderdeel van Nieuwsbeest
hello world!