5 tips voor een goedkope interieur inrichting

Interieur

Tegenwoordig wordt alles steeds maar duurder, hieronder vallen ook de woonartikelen. Niet alleen zijn de prijzen van de huizen torenhoog, maar als je eenmaal een huis hebt zul je ook meer moeten betalen voor het interieur. Om jou te helpen deze kosten te minderen hebben wij vijf tips opgesteld.

Kijk naar tweedehands meubels

Voordat je naar woonwinkels gaat om te kijken voor een nieuw interieur, kan het slim zijn om eerst de kringloopwinkels af te gaan of op online marktplaatsen te kijken. Wellicht kun je dat leuke stoeltje wat he gezien hebt wel vinden voor de helft van de prijs.

Geef de muren een levendige kleur

Een leuke kleur op de muren zorgt vaak al voor een geheel andere sfeer in huis. Als je snel en makkelijk een andere look wenst te geven aan je nieuwe woning, is dit de beste optie. Het kost je even wat werk, maar zal het zeker waard zijn.
Naast verf kun je er ook voor kiezen om voor een leuk behang te gaan. Denk hierbij aan een behang met een leuke print of zelfs een fotobehang.

Herstofferen meubels

Heb je nog meubels over van je vorige woning, of heb je er meegekregen van familie en/of vrienden? Om er toch een andere draai aan te geven kun je kiezen voor meubels herstoffering. Er zijn genoeg bedrijven die gespecialiseerd zijn in het herstofferen van meubels. Ook kun je zelf een poging wagen tot. Tegenwoordig zijn er online veel video’s en uitleg te vinden over hoe je dit het beste kunt aanpakken.
Je kunt de meubels nu geheel naar jouw eigen stijl aanpassen door er een ander zitkussen, of kussensloop omheen te doen. Dit geeft de meubels een hele andere look en zorgt ervoor dat je geen nieuwe meubels hoeft aan te schaffen. Dit zal je zeker een paar honderd euro besparen.

Lees ook:  De meest invloedrijke spirituele leiders

Kijk voor leuke sierkussens

Wil je sfeer creëren zonder al te veel dure kleurrijke meubels aan te moeten schaffen, dan zijn sierkussens de ideale oplossing voor jou. Zo kun je bijvoorbeeld gaan voor een normale donker of licht gekleurde bank en hier kussens van terracotta of andere gekke kleuren en printen op leggen.

Kies voor de juiste verlichting

Licht is een belangrijk aspect bij de sfeer die je wenst te creëren. Zo dien je te kijken naar het soort licht dat je wil hebben. Wil je dat je huis een moderne uitstraling geeft, kies dan voor een wit licht. Wil je dat je huis juist een warmere en huislijkere uitstraling heeft, kies dan voor een geel of warm wit licht. In de keuken wordt echter meestal gekozen voor een witter licht.
Als we het hebben over de lampen zelf, dan hoef je echt geen dure hanglamp te kopen. Er zijn genoeg lampen te koop voor een betaalbare prijs die net zo leuk uit zien als de designerlampen. Let bij het kopen van lampen ook weer op de sfeer die je wil creëren. Een lamp van rotan is bijvoorbeeld erg leuk in combinatie met een warmere stijl en een metalen lamp juist bij de moderne.

Wil je meer te weten komen over interieur? Bekijk dan ook onze andere blog, zacht en luxe: velours gordijnen.

Laatste nieuws

3 beste yoga-oefeningen voor ontspanning

28/06/2024

Eettafels worden steeds groter

18/06/2024

Vloerentrends van 2024

30/05/2024

Cijfers verkeersongevallen 2023 bekend

03/05/2024

Een krachtige bedrijfsstrategie heeft steeds meer invloed

03/04/2024

Meer in deze categorie

3 beste yoga-oefeningen voor ontspanning

Eettafels worden steeds groter

Zaken in Suriname? Let hierop!

Alles wat je moet weten over jacuzzi onderhoud

© Copyright Nieuwsflitsapp 2024
Nieuwsflitsapp is onderdeel van Nieuwsbeest
hello world!