Zo creëer je een vintage interieur

05/01/2023
|
vintage interieur

Nieuw jaar, nieuw interieur. Toe aan iets unieks. Ben jij dit? Dan is de vintage woonstijl voor jou weggelegd! Lees verder om erachter te komen hoe jij een vintage interieur creëert.

Vintage interieur

Iets wordt gekenmerkt als vintage als het écht oud is. Meestal zijn de meubels rond de jaren 1920 en 1980 gemaakt. Het interieur is herkenbaar door vintage meubels, kleuren en een bescheiden en open sfeer. Het betekent natuurlijk niet dat je interieur van A tot Z uit oude spullen en onderdelen moet bestaan. Stel, je hebt een mooie vintage stoel gevonden en zoekt hier nieuwe stoeldoppen voor, dan mag je dat zeker combineren. Dat maakt het zo leuk: je kan het makkelijk combineren met een simplistische of juist sfeervolle stijl. Voordat je begint, vraag jezelf even af hoe vér je wilt gaan.

Get started!

De materialen

Wat betreft de materialen is er heel veel mogelijk. Typerend is echter wel het gebruik van hout, leer en metalen. Daarnaast mogen de sfeervolle materialen zoals bamboe, wol, marmer en gekleurd glas ook voorkomen in het interieur.

Lees ook:  Kleine woonkamer inspiratie

De kleuren

Kies je voor vintage, dan kies je vooral voor opvallende motieven. Hier horen felle kleuren bij uit de jaren 60 en 70 (denk hierbij aan geel, lichtgroen, maar ook drukke printjes, grafische vormen en bloemmotieven). Desalniettemin, kan je ook kiezen voor de trendy pastelkleuren en natuurtinten (olijfgroen en blauwe tinten) om wat meer rust te creëren. Combineer dit met jouw favoriete houtstructuur om de look af te maken.

Accessoires

Nu weet je welke kleuren en materialen er voornamelijk worden gebruikt, maar welke meubels en accessoires zijn een musthave? Verwelkom de cactussen en vetplanten maar, want deze mogen wat ruimte in je interieur innemen. Zoek voor een rotan stoel of andere Scandinavisch geïnspireerde fauteuil en combineer deze met een industriële kast van hout en staal. Leuke accessoires die onmisbaar zijn, zijn typemachines, oude tafelradio’s of platenspelers.

Wil je weten hoe je dit op een goedkope manier kan aanpakken? Lees dan hier verder! Bekijk anders ook zeker het artikel over Dingen om te doen in Middelburg.

Laatste nieuws

Vloerentrends van 2024

30/05/2024

Cijfers verkeersongevallen 2023 bekend

03/05/2024

Een krachtige bedrijfsstrategie heeft steeds meer invloed

03/04/2024

Je balkon optimaal benutten: hacks

02/04/2024

Twee personen overleden bij verkeersongeval in Gelders Azewijn

14/03/2024

Meer in deze categorie

Vloerentrends van 2024

|

Cijfers verkeersongevallen 2023 bekend

|

Een krachtige bedrijfsstrategie heeft steeds meer invloed

|

Je balkon optimaal benutten: hacks

|
© Copyright Nieuwsflitsapp 2024
Nieuwsflitsapp is onderdeel van Nieuwsbeest
hello world!