De meest gevaarlijke beroepen

23/11/2022
|
gevaarlijke beroepen

In de wereld zijn er veel verschillende gevaarlijke beroepen. Maar wat maakt deze beroepen nou zo gevaarlijk? Zijn het de verschillende materialen waarmee gewerkt wordt, of is het de dienst waar iemand in voorziet? Uit cijfers van het CBS blijkt dat ongeveer een op de 8 werkenden een beroep uitoefent, waar gevaar op de loer ligt. In de gevallen van gevaar heeft het te maken met onder andere hoogte, verbranding en werken met gevaarlijk materialen en gevaarlijke stoffen. In de blog vind je gevaarlijke beroepen en het meest gevaarlijke beroep.

Het meest gevaarlijke beroep: de kok

Je zult het misschien verwachten, maar toch is het echt zo. De koks oefenen het gevaarlijkste beroep uit en dat allemaal om voor jou een lekker gerecht te koken! Dat een kok het gevaarlijkste beroep uitoefent, heeft ermee te maken dat een kok altijd met gevaarlijke aspecten werkt. Zo is de kans groot dat je als kok, jezelf kunt verbranden. Daarbij werken koks ook met gevaarlijke materialen. Denk bijvoorbeeld maar eens aan al die scherpe messen, waarmee gewerkt wordt.

Procesoperators

Procesoperators zijn de mensen die ervoor moeten zorgen, dat het personeel veilig kan werken. Zij moeten zorgen voor de veiligheid in fabrieken. Het werk van procesoperators gaat in de meeste gevallen gepaard met machines. Hierdoor geven procesoperators, vaak gevaar te ervaren bij het uitoefenen van hun beroep

Chemici

In dit beroep krijg je veel te maken met gevaarlijke stoffen. Je wordt dagelijks blootgesteld aan gevaarlijke stoffen. Het is belangrijk dat er een duidelijke werkinstructie en een standard operating procedure (SOP) bekend is. Zo wordt niet alleen de kans op gevaar verkleind, maar wordt de veiligheid ook meer gewaarborgd. Bij dit beroep kunnen namelijk ernstige ongelukken gebeuren, doordat chemische stoffen een ernstige reactie kunnen veroorzaken. Daarom zijn er ook 9 verschillende gevaarsymbolen op verschillende producten in de winkel te vinden. Deze gevaarsymbolen waarschuwen de afnemer voor het product.

Lees ook:  De invloed van gamification in marketing

Vrachtwagenchauffeurs

Misschien het beroep wat je niet gelijk zult verwachten. Echter denken vrachtwagenchauffeurs er toch anders over. 57% van de vrachtwagenchauffeurs geven aan hun werk gevaarlijk te vinden. Vrachtwagenchauffeurs vinden hun beroep gevaarlijk, doordat er per jaar rond de duizend verkeersongelukken gebeuren waar een vrachtwagen bij betrokken is.

Gevaarlijke beroepen: buschauffeurs en trambestuurders?

Ook een beroep, waar je niet snel zal verwachten, dat deze gevaarlijk is. Degene die dit beroep uitoefenen vinden de dienst die zij uitvoeren niet gevaarlijk. Het meest gevaarlijke aan dit beroep is het gevaar op bedreigingen. Buschauffeurs en trambestuurders worden nog wel eens bedreigd. Hierdoor wordt het beroep als buschauffeur en trambestuurder toch als gevaarlijk beschouwd.

In deze blog zijn de gevaarlijkste beroepen beschreven. Ben je na het lezen van deze blog ook geïnteresseerd naar onze andere blogs. Lees dan eens onze blog over “3 tips om inbraak te voorkomen in Heerlen“ of “de ideale fitness kleding voor heren“!

Laatste nieuws

De invloed van gamification in marketing

21/09/2023

Offerte asbestattest aanvragen: een cruciale stap in vastgoedbeheer

20/09/2023

Dit is waarom jouw social media content geen bereik heeft

15/09/2023

Tips voor het kiezen van het perfecte kassasysteem voor jouw bedrijf

08/09/2023

De plug and play zonnepanelen: alles wat je wilt weten

29/08/2023

Meer in deze categorie

De invloed van gamification in marketing

|

Offerte asbestattest aanvragen: een cruciale stap in vastgoedbeheer

|

Veilig je medicijnen op reis meenemen: zo doe je dat

3 tips voor het perfecte huisfeestje

|
© Copyright Nieuwsflitsapp 2023
Nieuwsflitsapp is onderdeel van Nieuwsbeest
hello world!