Is autisme erfelijk? De feiten van autisme op een rij

autisme

Autisme is een begrip die een verzamelnaam is voor bepaalde gedragskenmerken. De gedragskenmerken die bij autisme bekend zijn, kenmerken zich op het bewegen en de manier van handelen. Op het moment dat iemand een vorm van autisme heeft, kan er een kwetsbaarheid op sociale interactie, communicatie en flexibiliteit aanwezig zijn. Bovendien is de prikkelverwerking bij iemand met een vorm van autisme anders, dan bij een persoon die niet een vorm van autisme bezit. Daarbij is er een andere manier hoe informatie bij diegene wordt gefilterd en geïntegreerd. Veel mensen vragen zich af hoe het zich met autisme op het moment dat zij kinderen krijgen. In deze blog lees je of autisme sterfelijk is en vind je verschillende feiten over het begrip autisme.

Is autisme erfelijk?

Autisme kan erfelijk zijn, maar het hoeft niet. Op het moment dat de moeder of vader autisme heeft, is er een kans van 15% tot 20% op autisme. Op het moment dat beide personen een vorm van autisme heeft, dan is de kans 40% dat het kind ook een vorm van autisme kan krijgen.

Feiten over autisme

Onderstaand zijn enkele feiten te vinden over autisme:

Autisme wordt vaker vastgesteld bij jongens

Uit verschillende onderzoeken is gekomen, dat autisme vaker vastgesteld wordt bij jongens, dan bij meisjes. Het onderzoek gaat over de vaststelling van autisme. Dat wil niet zeggen dat autisme vaker voorkomt bij jongens. Het kan zijn dat evenveel meisjes als jongens een vorm van autisme hebben, maar dat bij meisjes het minder vaak wordt vastgesteld.

Lees ook:  De juiste balans tussen krachttraining en cardio

Autisme is niet te behandelen

Autisme is niet te behandelen, maar er zijn wel verschillende behandelingen die jou helpen om beter met autisme te kunnen omgaan. Er zijn verschillende behandelingen, die jou helpen beter om te laten gaan met autisme. De verschillende behandelingen zijn, psycho-educatie, begeleiding en socialevaardigheidstrainingen. Deze verschillende behandelingen laten jou meer kennis opdoen over autisme en leren jou aan te passen in de manier van leven.

Een verzwaringsdeken helpt bij autisme

Mensen met autisme kunnen problemen ondervinden met een prikkelverwerking. Het is dan lastig om rust in het leven terug te vinden. Zo zullen zij het vooral lastig vinden op momenten van stress, woede en uitbarsting. Een verzwaringsdeken drukt op het gehele lichaam, wat het lichaam meer rust kan bieden. Wil jij nu ook zo'n deken? Bekijk hier een uitgebreid assortiment aan verzwaringsdekens.

In deze blog hebben we verteld dat autisme erfelijk is. De kans op autisme kan vooral worden vergroot als een kind is van twee personen, die beide een vorm van autisme bezitten. Heb je deze blog gelezen en ben je geïnteresseerd in onze andere blogs? Lees dan eens onze blog over “5 tips voor een goede haarverzorging“ of “je woning huisdier proof maken

Laatste nieuws

Een krachtige bedrijfsstrategie heeft steeds meer invloed

03/04/2024

Twee personen overleden bij verkeersongeval in Gelders Azewijn

14/03/2024

Zaken in Suriname? Let hierop!

04/03/2024

Hoe je digitaal anoniem blijft

23/02/2024

Alles wat je moet weten over jacuzzi onderhoud

20/02/2024

Meer in deze categorie

De juiste balans tussen krachttraining en cardio

Voordelen van tijd door brengen in de natuur

Verbod op vapes

De ideale fitness kleding voor heren

© Copyright Nieuwsflitsapp 2024
Nieuwsflitsapp is onderdeel van Nieuwsbeest
hello world!