Je woning huisdier proof maken

woning huisdier proof

Een huisdier halen heeft een tal van voordelen. Het is goed voor je mentale gezondheid, ze verminderen eenzaamheid, maken je socialer & actiever en ze helpen je beter slapen. Daarnaast zijn huisdieren ook nog eens super schattig. Des te meer redenen om een huisdier in huis te nemen. Daarbij komt wel kijken dat je leefomgeving aangepast moet worden aan het huisdier wat je hebt. In deze blog nemen we je mee naar een paar manieren om je woning huisdier proof te maken, zodoende hoef je je geen zorgen te maken dat bijvoorbeeld je puppy, vogel of kat iets breekt!

Je kan al beginnen bij de verbouwing

Wat is beter dan iets oplossen? Iets voorkomen. Hetzelfde geldt voor je huis huisdier proof maken. Zo kan je er voor kiezen om bij de architect te vragen om te kijken naar mogelijkheden om het huis toegankelijk te maken voor huisdieren. Doorgaans heeft de architect ook contact met de interieurdesigners, samen kunnen die dan tot een geïntegreerde oplossing komen. Hierdoor ben je na je verbouwing ook écht klaar. Zoek je nog een architect die meedenkt? Kijk dan eens naar deze woonhuis architect!

Dieren beschermen tegen gevaarlijke stoffen

Waar de mens het cognitieve vermogen heeft om te weten dat ze geen bleek moeten drinken, zal je trouwe viervoeter niet het onderscheid kunnen maken tussen zijn drinkbak en de fles bleek. Voor deze reden is het belangrijk om schadelijke stoffen op een veilige plek te bewaren waar je huisdier niet bij kan. Hou bestrijdingsmiddelen en schoonmaakproducten ver van ze vandaan. Zet ze op een hoge plek, in een kast waar ze niet bij kunnen of desnoods achter slot en grendel. Denk er ook aan dat wanneer je rattengif strooit dat je hond of kat hier makkelijk bij kan. Hou deze ruimte dus ook consequent afgesloten! Ook hier mee maak je je woning huisdier proof!

Lees ook:  Hoe duur is een scooter rijbewijs?

Kijk uit, breekbaar!

Wij zien deze tekst op een doos staan en weten dat iets breekbaar is. Ook weten wij dat een vaas die op een pilaar staat vrij fragiel is. Je lieve hond bello daarentegen ziet niet een vaas maar een kleurrijk object waar hij 100% mee moet gaan spelen. Voor je het weet ligt de vaas kapot op de grond, staat je hond in de scherven en heb jij paniek. Zorg er dus voor dat breekbare spullen, net zoals de gevaarlijke stoffen, niet bereikbaar zijn voor je huisdieren. Dit verschilt natuurlijk per huisdier, een kat of parkiet komt makkelijker op hoge plekken dan de meeste honden. Wees dus bewust in je keuzes van wat je waar neer zet.

Door (onder andere) deze tips te volgen bespaar je jezelf heel wat hoofdpijn én je huisdier een fijnere leefomgeving, win-win! Heb je deze blog gelezen en ben je geïnteresseerd in onze andere blogs? Lees dan eens onze blog over “bank beschermen tegen hond"

Laatste nieuws

Een krachtige bedrijfsstrategie heeft steeds meer invloed

03/04/2024

Twee personen overleden bij verkeersongeval in Gelders Azewijn

14/03/2024

Zaken in Suriname? Let hierop!

04/03/2024

Hoe je digitaal anoniem blijft

23/02/2024

Alles wat je moet weten over jacuzzi onderhoud

20/02/2024

Meer in deze categorie

Een krachtige bedrijfsstrategie heeft steeds meer invloed

|

Twee personen overleden bij verkeersongeval in Gelders Azewijn

|

Zaken in Suriname? Let hierop!

Alles wat je moet weten over jacuzzi onderhoud

© Copyright Nieuwsflitsapp 2024
Nieuwsflitsapp is onderdeel van Nieuwsbeest
hello world!