5 tips voor een goede haarverzorging

27/09/2022
|
tips voor goede haarverzorging

Haaruitval en een geïrriteerde hoofdhuid komen steeds meer voor. En dat is zonde want met slechts een paar simpele tips kun je dit al voorkomen. Niet alleen mannen of dames die al ouder zijn krijgen ermee te maken! Ook twintigers en dertigers kunnen hierdoor blijvende schade in het haar creëren. Dat wil je natuurlijk voorkomen! Daarom gaan wij je in deze blog 5 tips voor een goede haarverzorging, waarmee jij de algemene conditie van je haar kunt verbeteren. Na het lezen van deze blog weet jij precies waar je op moet letten en zul je minder zorgen over je haren en de status ervan hebben!

1. Gebruik een goede natuurlijke shampoo

Goede haarverzorging begint bij het gebruik van goede shampoo. Nog steeds zijn er heel veel mensen die gebruik maken van goedkope shampoo. Ze hebben dit vaker niet eens door en weten dus niet wat voor schade dit kan veroorzaken. Wanneer je de schade merkt, ben je eigenlijk al te laat. Het advies is dan ook om dit voor te zijn en meteen gebruik te maken van een goede natuurlijke shampoo. Zo draag je meteen bij aan een goede haarverzorging en draag je bij aan klimaat neutraal produceren!

Hoe herken je natuurlijke shampoo?

Natuurlijke shampoo kun je herkennen aan de geur en de hoeveelheid schuim die het produceert. Goedkopere shampoo produceert veel schuim, terwijl bij een natuurlijke biologische shampoo dit niet van toepassing is. Ook zul je merken dat een natuurlijke shampoo minder geur heeft en dit heeft te maken met de afwezigheid van geurstoffen. Verder bevat natuurlijke shampoo geen siliconen of parabenen. Beide kunnen je haren flink beschadigen.

2: Gebruik GEEN showergel voor je haar

Het gebruik van showergel voor je hoofdhuid kan veel vervelende gevolgen hebben. Veel mensen weten dit niet en gaan ervan uit dat ze deze shampoo voor het haar kunnen gebruiken. Dit kan grote gevolgen hebben en bij een gevoeligere hoofdhuid kan dit zelfs zorgen voor het ontstaan van roos. Het advies is dan ook om alleen shampoo te gebruiken die geschikt is voor het haar! En nee, hoewel Rituals shampoo lekker ruikt, is het zeker niet geschikt voor het haar! Bij de gevoelige hoofdhuid kan douchegeld zorgen voor flinke irritatie, vettig haar en roos. Het beste kun je gebruik maken van een shampoo zonder siliconen of parabenen, ofwel een biologische shampoo.

Lees ook:  Veilig je medicijnen op reis meenemen: zo doe je dat

3: Haarolie geeft je gezonder en steviger haar

Bij het gebruik van biologische shampoo zul je minder geur in je haar krijgen. Om dit op te lossen en tegelijkertijd je haar te voeden, kun je gebruik maken van haarolie. Vooral het gebruik van etherische olie is hierbij een aanrader. Deze soorten haarolie voeden je haren en zorgen voor een natuurlijk herstel. Ook kan de etherische olie zorgen voor stevigere haren en kunnen ze de haargroei bevorderen. De meeste soorten haarolie bevatten een heerlijke geur. Na het sprayen zal deze geur in je haar trekken en enkele dagen blijven zitten. Doordat er bij deze olie alleen maar gebruik wordt gemaakt van natuurlijke ingrediënten, loopt je haar verder geen risico!

etherische olie
Afbeelding: etherische olie met rozemarijn

4: Ga voor een vegan variant!

Er bestaan ook veel verschillende vegan haar producten. Deze vegan varianten bevatten net zoals biologische producten alleen maar natuurlijke ingrediënten. Het verschil tussen de twee zit hem in het gebruik van dierlijke ingrediënten. Hoewel het bijna niet meer voorkomt, bevatten sommige biologische shampoos dierlijke ingrediënten. Door te kiezen voor een vegan variant draag je bij aan een beter bestaan voor de dieren! Je zult er zelf niks van merken, want de formule is nog steeds even krachtig en soms zelfs krachtiger. Bij een etherische olie komen dierlijke ingrediënten nauwelijks voor. Maar voor de liefhebber zijn ook hier vegan varianten van!

5: maak gebruik van een (biologische) conditioner!

Tenslotte, raden wij aan om een conditioner te gebruiken. Deze na verzorging van het draagt bij aan een goede haarverzorging en zorgt ervoor dat je haar de natuurlijke glans behoudt! Ook zal dit ervoor zorgen dat je haar minder snel vet wordt! Net zoals bij andere producten in deze blog, raden wij ook hier een biologische of vegan variant aan. Deze bevat namelijk geen schadelijke chemicaliën, waardoor je haar niet beschadigd kan raken!

Naast het goed verzorgen van je haar is het ook de bedoeling om je lichaam goed te verzorgen. Neem dan ook de tijd voor een heerlijk bad en verwen jezelf met een fijne douchegel en lichaamsborstel. Behandel je huid daarna met een crème en je huid voelt een stuk gezonder aan!

Laatste nieuws

Vloerentrends van 2024

30/05/2024

Cijfers verkeersongevallen 2023 bekend

03/05/2024

Een krachtige bedrijfsstrategie heeft steeds meer invloed

03/04/2024

Je balkon optimaal benutten: hacks

02/04/2024

Twee personen overleden bij verkeersongeval in Gelders Azewijn

14/03/2024

Meer in deze categorie

Vloerentrends van 2024

|

Cijfers verkeersongevallen 2023 bekend

|

Een krachtige bedrijfsstrategie heeft steeds meer invloed

|

Je balkon optimaal benutten: hacks

|
© Copyright Nieuwsflitsapp 2024
Nieuwsflitsapp is onderdeel van Nieuwsbeest
hello world!