Voordelen van tijd door brengen in de natuur

buiten

Even buiten werken kan je op verschillende niveaus helpen. Overweeg het eens op met je laptop naar buiten te gaan om frisse lucht te halen en je vitamine D aan te vullen.

Energieniveau verbeterd

De frisse lucht van buiten zorgt bij 90 procent van de mensen voor meer energie. Dit zorgt ervoor dat je meer gefocust bent en je productiever kunt werken. Als je naar buiten gaat, verhoogt je zuurstof opname en krijg je een pauze van de kunstmatige lucht op kantoor of in huis. Hierdoor kun je met een heldere geest en nieuwe energie weer hard aan het werk. Hoe pak je dit nu aan? Ga in je lunchpauze lekker een rondje wandelen of buiten lunchen met collega’s. Buiten vergaderen is ook een goede optie, hiermee breng je ook meer mensen in de buitenlucht. Als je dit op een neutrale plek doet voelen medewerkers zich gelijkwaardiger en laten ze zichzelf zien.

Stimulatie immuunsysteem

Wanneer je in een ruimte zit met meerdere mensen word je blootgesteld aan verschillende bacteriën. Door een rondje te gaan wandelen buiten kan je immuunsysteem worden gestimuleerd. Dit zorgt ervoor dat die bacteriën beter afgeweerd worden.

Stressniveau vermindert

Niet alleen je energieniveau wordt beïnvloed door de buitenlucht. Ook je stressniveau vermindert door de verhoging van je zuurstof opname. Het inademen van frisse lucht kan cortisol en andere stresshormonen verminderen. Hierdoor krijg je een rustigere en positievere houding, wat er weer voor kan zorgen dat je productiever kunt werken. Heb je tijdens het werk geen tijd om naar buiten te gaan? Zet dan gewoon even een raampje open, dan krijg je alsnog wat frisse lucht binnen.

Lees ook:  Is autisme erfelijk? De feiten van autisme op een rij

Rust

Als je een kantoorbaan hebt staar je vaak de hele dag naar je computerscherm. Het is dan belangrijk dat je af en toe een pauze neemt. Probeer eens even door het raam naar buiten te kijken naar de bomen, auto’s die langs rijden en mensen die rondlopen. Dit zorgt ervoor dat je oogspieren even een moment van ontspanning hebben. Ook je hersenen ontspannen dan even waardoor je daarna weer productief aan het werk kunt.

Creativiteit boost

Als je wat tijd doorbrengt in de natuur zorgt dit voor meer creativiteit. Je laat je gedachten even gaan en je aandacht wordt hersteld. Je hersens krijgen dan even speeltijd omdat je niet focust op wat ‘’moet’’ maar op wat je allemaal om je heen ziet. Neem je collega’s ook eens mee, dan heb je meteen even tijd om bij te kletsen. Je creativiteit kun je ook verbeteren door je thuiskantoor aan te passen. Tips hierover vind je in deze blog.

Nachtrust verbeterd

Als je in de middag naar buiten gaat registreert je lichaam dat het licht is. Wanneer het dan donker is weten je hersenen dat het tijd is om te gaan slapen. Hierdoor wordt er een slaaphormoon aangemaakt wat je helpt om in slaap te vallen. Ook is er een verband tussen vitamine D tekort en slaapproblemen. Dus slaap jij al een aantal dagen slecht? Ga dan eens een uurtje wandelen, en kijk of het werkt.

Nu weet je dus hoe belangrijk het is dat je iedere dag even naar buiten gaat.

Laatste nieuws

De invloed van gamification in marketing

21/09/2023

Offerte asbestattest aanvragen: een cruciale stap in vastgoedbeheer

20/09/2023

Dit is waarom jouw social media content geen bereik heeft

15/09/2023

Tips voor het kiezen van het perfecte kassasysteem voor jouw bedrijf

08/09/2023

De plug and play zonnepanelen: alles wat je wilt weten

29/08/2023

Meer in deze categorie

De juiste balans tussen krachttraining en cardio

Is autisme erfelijk? De feiten van autisme op een rij

Verbod op vapes

De ideale fitness kleding voor heren

© Copyright Nieuwsflitsapp 2023
Nieuwsflitsapp is onderdeel van Nieuwsbeest
hello world!