De meest invloedrijke spirituele leiders

spirituele leiders

Er zijn in de wereld veel verschillende spirituele leiders. Veel spirituele leiders was een referentiepunt voor anderen. Hierdoor bewonderde en luisterden vele naar de spirituele leiders. De spirituele leiders waren op verschillende manieren verlichtend. Niet elke leider had dezelfde invloeden. De ene leider had meer invloed dan de ander. In deze blog lees je over verschillende invloedrijke spirituele leiders en lees je wie dé meest invloedrijke spirituele leider van de wereld is!

Dé spirituele leider: Dalai Lama

De Dalai Lama staat symbool van een vreedzaam verzet van de Tibetanen. Via boeken en lezingen verspreidt de Dalai lama zijn wijsheden uit het boeddhisme. In 1935 in Lhamo Dhondub is de Dalai Lama geboren. Hij is de veertiende Dalai Lama. De Dalai Lama heeft in 1989 de Nobelprijs gewonnen voor de Vrede. Bijna zijn hele leven heeft hij in ballingschap geleefd. Dit begon toen China in 1950 Tibet bezette. Hij is dé meest invloedrijke spirituele leider ter wereld. Dalai Lama staat op nummer een van de 100 meest invloedrijke spirituele leiders ter wereld.

Deepak Chopra

Depaak Chopra past goed in het lijstje van meest invloedrijke spirituele leiders. Deepak Chopra is een hindoestaanse arts en schrijver. Deepak Chopra staat bekend om zijn boeken met het thema die kracht biedt aan de geest om medische genezing te bewerkstelligen. Chopra zijn uitgangspunten zijn gebaseerd op Ayurvedische geneeskunde. Chopra staakt bekend als een echte spirituele leider, in plaats van het beïnvloeden van mensen.

Lees ook:  Je woning huisdier proof maken

Paus Franciscus

Paus Franciscus, ook wel Maria Bergolio, is een tweede meest invloedrijke spirituele leider in de wereld. De Paus is om een aantal redenen erg bekend geworden. Zo heeft hij verschillende voorrechten afgewezen, die hij als Paus zou ontvangen. Daarnaast heeft Paus Franciscus een interessante manier van denken. Zijn manier van denken heeft grote openingen in de wereld gebracht. Daarnaast had Paus Franciscus wel een conservatieve manier van denken, ten opzichte van atheïsme, vrouwen, scheiding en homoseksualiteit.  

In deze blog zijn de drie meest invloedrijke spirituele leiders beschreven. Vind je deze blog interessant? Dan kun je ook een cursus spirituele ontwikkeling in limburg volgen. In de cursus kun je jezelf spiritueel ontwikkelen.

Ben je na het lezen van deze blog ook geïnteresseerd in onze ander blogs? Lees dan eens onze andere blog over “wanneer kan een baby kruipen” of “zo creëer je een mediterrane tuin

Laatste nieuws

Goed om te weten: Dit is licht verteerbare voeding

08/03/2023

Top 3 bijzondere woningen in Nederland

07/03/2023

Stappenplan voor een verbouwing

04/03/2023

Het prijsplafond 2023, wat betekent het?

17/02/2023

Weersverwachting van de Ardennen door het jaar heen

14/02/2023

Meer in deze categorie

Top 3 bijzondere woningen in Nederland

Het prijsplafond 2023, wat betekent het?

Bank beschermen tegen hond

Hoe kan een explosie worden voorkomen?

© Copyright Nieuwsflitsapp 2023
Nieuwsflitsapp is onderdeel van Nieuwsbeest
hello world!