Wanneer kan een baby kruipen?

Originele kraamcadeaus

Kinderen groeien en ontwikkelen heel snel tijdens hun eerste levensjaren. Het is een geweldige tijd om te beginnen met het bijhouden van ontwikkelingsmijlpalen en te zien hoe je kind groeit. Baby's maken een van de snelste ontwikkelingen door, omdat ze elke dag nieuwe dingen leren. Vaak voorkomende vragen over de leeftijdsontwikkeling van baby's zijn bijvoorbeeld: wanneer ze gaan zitten, omrollen en kruipen. Deze mijlpalen maken allemaal deel uit van de ontwikkeling van de motoriek, met andere woorden de lichamelijke ontwikkeling, van een baby.

Wanneer gaan baby's rechtop zitten?

Baby's moeten in staat zijn om hun hoofd zonder steun omhoog te houden en voldoende kracht in hun bovenlichaam hebben om zelfstandig te kunnen zitten. Baby's kunnen hun hoofd vaak al rond de 2 maanden overeind houden en beginnen zich met hun armen op te drukken terwijl ze op hun buik liggen. Met 4 maanden kan een baby gewoonlijk zijn/haar hoofdje rechtop houden zonder steun, en met 6 maanden begint hij/zij te zitten met een steuntje in de rug. Met 9 maanden zitten ze goed zonder steun, en gaan ze in en uit zitten, maar hebben daarbij hulp nodig. Met 12 maanden gaat hij/zij zonder hulp zitten.

Lees ook:  Verbod op vapes

Wanneer kruipen baby’s?

Baby’s beginnen gemiddeld met kruipen als ze tussen de 7 en 9 maanden oud zijn. Bij sommige baby’s beginnen ze iets eerder met kruipen en soms beginnen ze iets later. Om de ontwikkeling van het kruipen te stimuleren, kun je je baby op de grond laten spelen op een veilige plek, weg van bijvoorbeeld de trap. Leg het favoriete speelgoed net buiten bereik als de baby heen en weer schommelt. Moedig hem/haar aan om naar zijn/haar speeltje te reiken.

Als je baby mobieler wordt, is het belangrijk om je huis kinderproof te maken. Over originele kraamcadeaus gesproken, je hebt van die plastic dopjes voor op meubels zodat je kindje niet zijn hoofd kan stoten tegen scherpe punten als het begint te kruipen en staan.

Lees ook: Zonnepanelen in 2023.

Laatste nieuws

De invloed van gamification in marketing

21/09/2023

Offerte asbestattest aanvragen: een cruciale stap in vastgoedbeheer

20/09/2023

Dit is waarom jouw social media content geen bereik heeft

15/09/2023

Tips voor het kiezen van het perfecte kassasysteem voor jouw bedrijf

08/09/2023

De plug and play zonnepanelen: alles wat je wilt weten

29/08/2023

Meer in deze categorie

De juiste balans tussen krachttraining en cardio

Voordelen van tijd door brengen in de natuur

Is autisme erfelijk? De feiten van autisme op een rij

Verbod op vapes

© Copyright Nieuwsflitsapp 2023
Nieuwsflitsapp is onderdeel van Nieuwsbeest
hello world!