Jouw hond wel of niet meenemen op vakantie?

hond mee op vakantie

Je hebt met je gezin een vakantie geboekt om even heerlijk te genieten van de zon. Alleen je weet niet of je je hond wel of niet moet meenemen op deze vakantie. Het lijkt je wel gezellig om je hond mee te nemen, omdat hij altijd graag bij jullie gezin wil zijn. Maar is het verstandig om een hond mee te nemen op vakantie? Dat lees je in deze blog.

Houd je aan de Europese wetgeving

Als je je hond meeneemt op vakantie dan dien je je te houden aan de Europese wetgeving. Er zijn namelijk regels opgesteld als je je hond meeneemt naar het buitenland: de hond moet een identificatie hebben dat hij gechipt is, de hond moet een Europees huisdierenpaspoort hebben, honden moeten minstens 21 dagen voor vertrek zijn ingeënt tegen rabiës (hondsdolheid). Deze drie regels kun je eenvoudig regelen door een afspraak te maken bij de dierenarts in Oirschot en zij helpen jou verder om alles in orde te maken zodat je hond mee kan op vakantie.

Pas je plannen aan

Een hond kun je niet de hele dag alleen in het hotel of op de camping laten als jullie met het gezin een dag op pad gaan om te fietsen of om monumenten te bezoeken. Je moet je plannen aan passen en rekening houden dat je je hond meeneemt naar de activiteiten die jullie gaan doen. Denk daarbij ook aan het weer. Is het bijvoorbeeld een dag heel warm? Zorg dan voor verkoeling voor je hond, maar ook voor jezelf. Neem ook voldoende rust en zorg dat je eten en drinken bij hebt voor je hond om tussendoor te geven.

Lees ook:  Een verhuizing: wat moet je regelen?

Kijk vooraf of honden zijn toegestaan

Het is aan te raden om vooraf gaand dat je op vakantie gaat te controleren of er honden zijn toegestaan bij het verblijf dat je wilt gaan boeken. Zijn honden niet toegestaan? Dan moet je een andere plek vinden waar je hond wel mag komen. Het is ook aan te raden om altijd te bellen naar restaurants en activiteiten of honden zijn toegestaan. Zo weet je ook waar je viervoeter wel en niet mag komen.

Conclusie

De keuze of jouw hond mee gaat op vakantie is volledig aan jou of je bereid bent om je plannen aan te passen op vakantie. Heb je graag overal je hond mee naar toe dan is het een goede optie om je hond wel mee te nemen op vakantie. Wil je niet je plannen aanpassen of vind je het teveel gedoe om zoveel plannen en locaties om te moeten gooien vanwege je hond? Dan kun je beter een oppas vinden voor je hond die er goed voor zorgt tijdens je vakantie.

Vond je deze blog leuk om te lezen? Lees dan ook "Bank beschermen tegen hond" of "Voordelen van tijd doorbrengen in de natuur".

Laatste nieuws

3 beste yoga-oefeningen voor ontspanning

28/06/2024

Eettafels worden steeds groter

18/06/2024

Vloerentrends van 2024

30/05/2024

Cijfers verkeersongevallen 2023 bekend

03/05/2024

Een krachtige bedrijfsstrategie heeft steeds meer invloed

03/04/2024

Meer in deze categorie

3 beste yoga-oefeningen voor ontspanning

Eettafels worden steeds groter

Vloerentrends van 2024

|

Cijfers verkeersongevallen 2023 bekend

|
© Copyright Nieuwsflitsapp 2024
Nieuwsflitsapp is onderdeel van Nieuwsbeest
hello world!