Weersverwachting van de Ardennen door het jaar heen

Weersverwachting Ardennen

De weersverwachting van de Ardennen veranderd door het jaar heen. Zo kun je een weekend Ardennen in de winter plannen en genieten van de besneeuwde landschappen, terwijl je met een Ardennen weekend in de lente en zomer eerder besteed aan wandelen, fietsen en survivallen.

De Ardennen in de lente

Vanaf de maanden maart tot mei beginnen de temperaturen in de Ardennen langzaam te stijgen. De natuur ontwaakt eindelijk uit haar winterslaap. Vooral in de nachten kan het nog fris zijn, maar overdag raakt het toch wel een temperatuur tussen de 10 en 20 graden Celsius aan. Wel kan er nog regen vallen tot en met mei.

De Ardennen in de zomer

Van juni tot en met augustus zijn de temperaturen normaal gezien mild en aangenaam. Het is de ideale tijd om buitenactiviteiten te ondernemen zoals een wandeling door de prachtige natuur die de omgeving te bieden heeft of het survivallen van de steile rotsen. Het is niet voor niets dat de meeste toeristen in de zomer naar de Ardennen komen. Lijkt jou dit ook wel wat? Kijk hier verder voor een weekend Ardennen plannen.

De Ardennen in de herfst

In de herfst zie je de groene kleuren van de bossen veranderen in een prachtig herfstlandschap. De temperaturen dalen een beetje, vooral in de avonden en nacht. Overdag raakt de temperatuur echter weer ongeveer de lente temperaturen aan. De temperatuur daalt namelijk weer terug naar 10 tot 20 Celsius.

Lees ook:  Hoe zit het met insecten in de winter?

De Ardennen in de winter

In de winter (van december tot en met februari) verandert het herfstlandschap in een sprookjesachtig wit winterlandschap. De Ardennen kunnen namelijk bedekt worden met een dikke sneeuwlaag. Op sommige plekken kan de sneeuw tot wel 20 centimeter dik vallen. Het kan erg koud zijn in de winter, de temperaturen variëren tussen de -5 en 5 graden Celsius. Ondanks de kou zie je echter wel dat er een groot aantal toeristen naar de Ardennen komen in de Winter. Er zijn namelijk veel leuke chalets te vinden waar je met vrienden of familie heen kunt. Enkele van hen beschikken ook over een sauna en/of jacuzzi. Ook zijn er in de winter leuke activiteiten te ondernemen zoals skiën, snowboarden en langlaufen. Het is niet hetzelfde als in Oostenrijk of andere wintersportgebieden, maar het komt zeker dicht in de buurt en heeft haar eigen charme. Nog een voordeel van in de winter naar de Ardennen gaan is dat er minder insecten zijn. Hoe dit komt lees je hier; insecten in de winter.

Kortom; het maakt niet uit welk seizoen het is, een weekend Ardennen blijft een goed plan. Het gehele jaar door is het goed weer en elk seizoen brengt haar eigen activiteiten met zich mee, zowel outdoor als indoor.

Laatste nieuws

Goed om te weten: Dit is licht verteerbare voeding

08/03/2023

Top 3 bijzondere woningen in Nederland

07/03/2023

Stappenplan voor een verbouwing

04/03/2023

Het prijsplafond 2023, wat betekent het?

17/02/2023

Voordelen van tijd door brengen in de natuur

06/02/2023

Meer in deze categorie

Het prijsplafond 2023, wat betekent het?

Hoe zit het met insecten in de winter?

Zo creëer je een mediterrane tuin

© Copyright Nieuwsflitsapp 2023
Nieuwsflitsapp is onderdeel van Nieuwsbeest
hello world!