Hoe zit het met insecten in de winter?

insecten

Insecten zijn zelden gewenst, tenzij je wellicht een specifieke (moes)tuin hebt die profiteert van insecten. In je woonkamer wil je ze in ieder geval niet tegenkomen. Waarschijnlijk wil je ze nergens in je huis tegenkomen. Net zoals mensen willen veel insecten in de winter niet buiten zijn. Sommige insecten, zoals kakkerlakken, overleven de winter niet buiten. Ze hebben warmte nodig. Maar hoe zit het met insecten in de winter nou eigenlijk? Dat bespreken we in deze blog.

Wat doet de temperatuur met insecten?

De meeste insecten haten kou, nog meer dan de gemiddelde persoon. Waar wij het koud krijgen en geïrriteerd raken, kunnen insecten vrij gemakkelijk sterven van te koud weer. Insecten zijn namelijk koudbloedige dieren, koudbloedige dieren kunnen zichzelf niet warm houden en zijn dus afhankelijk van warmtebronnen in hun directe omgeving. Zo kan de warmte van de zon, maar ook de warmte van jouw keuken of badkamer, hun leven redden. Als het kouder wordt, worden insecten ook trager.

Het kan zelfs voorkomen dat insecten die door de winter heen slapen per ongeluk te vroeg wakker worden. Dit heeft er mee te maken dat de winter soms op en neer schommelt qua temperatuur. Wanneer de temperatuur consistent hoger komt dan hoort volgens het gevoel van de insect, dan worden ze te vroeg wakker. Dit zorgt er bijna altijd voor dat ze sterven doordat ze niet genoeg voorraad krijgen.

Lees ook:  Veilig je medicijnen op reis meenemen: zo doe je dat

Met koud weer komen ook hun voedselbronnen in gevaar. De organismes waar insecten zich aan voeden, zowel in- als boven de grond, worden schaars naarmate het kouder worden. Bloemen worden minder voedzaam waardoor heel veel insecten sterven. De insecten die het wel overleven doen één van drie dingen: Ze hebben een schuilplek met eten, ze hebben een vetvoorraad weten op te bouwen die nét genoeg is of ze hebben een warm plekje in jouw huis.

Insecten in de winter in mijn huis

Dat was inderdaad de derde keuze, ze komen je huis in. In dat huis is het warm, vinden ze misschien eten én jij bent er. Allemaal redenen om binnen te treden voor ze. We kunnen ons voorstellen dat dit niet altijd gewenst is en met wat pech krijg je een ware plaag. Gebeurt dit dan staat er nog maar één ding op: ongediertebestrijding bellen! Je kan proberen het zelf op te lossen, maar vaker wel dan niet is dit verspilde moeite. Een professional handelt snel, daadkrachtig en efficiënt. Óók in de winter.

Heb je geen insecten in je woning maar wel een huisdier? Lees dan hier hoe je je woning huisdier proof kunt maken!

Laatste nieuws

Vloerentrends van 2024

30/05/2024

Cijfers verkeersongevallen 2023 bekend

03/05/2024

Een krachtige bedrijfsstrategie heeft steeds meer invloed

03/04/2024

Je balkon optimaal benutten: hacks

02/04/2024

Twee personen overleden bij verkeersongeval in Gelders Azewijn

14/03/2024

Meer in deze categorie

Vloerentrends van 2024

|

Cijfers verkeersongevallen 2023 bekend

|

Een krachtige bedrijfsstrategie heeft steeds meer invloed

|

Je balkon optimaal benutten: hacks

|
© Copyright Nieuwsflitsapp 2024
Nieuwsflitsapp is onderdeel van Nieuwsbeest
hello world!