Wat is performance marketing?

performance marketing

Performance marketing is resultaatgericht inzetten van media, dat direct leidt tot meetbare resultaten. Deze vorm van marketing kent verschillende kenmerken en is op verschillende manieren inzetbaar. In deze blog lees je waarom performance marketing zo belangrijk is en hoe een bedrijf het kan meten.

Waarom is performance marketing zo belangrijk?

Performance marketing is heel efficiënt voor een bedrijf. Door het voeren van performance marketing, weet je bijna precies, hoeveel euro je gaat verdienen met de marketing acties. Op deze manier, hoeft een bedrijf zich minder zorgen te maken om de kosten. het bedrijf kan de actie bepalen en weet ongeveer de terug verdiensten. Bovendien heeft een bedrijf bij deze vorm van marketing de macht in handen als adverteerder.

Het voordeel van performance marketing is, dat het meetbaar is. Dit heeft ermee te maken dat er veel nieuwe technologieën zijn, die alle meetbare gegevens voor de advertentie bijhouden. Als de actie beter meetbaar is, kan een bedrijf inzien welke acties beter lopen. Hierdoor kan een bedrijf zich beter richten op bepaalde acties die beter lopen. Zo kunnen de acties die minder goed lopen, snel worden gestopt.

Performance marketing meten

Er zijn enkele manieren om performance marketing te meten. Om de resultaten te meten, wordt het onder andere gekeken naar clicks, bezoeken, downloads en de conversies die gemaakt zijn. De marketinginstrumenten die onder andere kunnen worden ingezet zijn een leadgeneratie, facebook advertentie campagne, e-mailmarketing campagne en google advertising. Voor een bedrijf is het belangrijk om te resultaten te meten, want zo is er inzicht op de gemaakte kosten. Een bedrijf kan dan snel inzien, hoe rendabel de actie is.

Lees ook:  De gevolgen van ongedierte in de landbouw

Performance marketing is te meten op verschillende manieren. Zo biedt Google en Bing verschillende inzichten, om de actie te analyseren. Niet alleen bieden deze bedrijven jou inzichten, ze bieden jouw ook een goede manier van adverteren aan. Je kunt bij deze bedrijven, heel niche adverteren. Daarnaast zijn er verschillende social media kanalen. Op de verschillende social media kanalen zoals Youtube, Facebook en Instagram kan een bedrijf goed inzien, wie de advertentie te zien krijgt. Zo kan er goed geanalyseerd worden, wie de advertentie te zien krijgt. Daarnaast kan een bedrijf op deze verschillende social media kanalen, heel doelgericht adverteren.

In deze blog is alles te lezen wat je moet weten over het begrip performance marketing. Deze vorm van marketing is niet de enige manier om media in te zetten. Een bedrijf kan ook kiezen voor een pr bureau in rotterdam. Een pr bureau is een bureau dat zorgt voor free publicity voor een bedrijf. Zo zijn er verschillende marketinginstrumenten waar een bedrijf voor kan kiezen.

Heb je deze blog gelezen en ben je ook geïnteresseerd in onze andere blogs? Lees dan eens onze blog over “thuis kantoor inspiratie” of “de geheimen achter een Michelin-restaurant”  

Laatste nieuws

Vloerentrends van 2024

30/05/2024

Cijfers verkeersongevallen 2023 bekend

03/05/2024

Een krachtige bedrijfsstrategie heeft steeds meer invloed

03/04/2024

Je balkon optimaal benutten: hacks

02/04/2024

Twee personen overleden bij verkeersongeval in Gelders Azewijn

14/03/2024

Meer in deze categorie

Zaken in Suriname? Let hierop!

Goede content wint steeds meer organisch bereik (SEO)

De gevolgen van ongedierte in de landbouw

Dit is waarom jouw social media content geen bereik heeft

© Copyright Nieuwsflitsapp 2024
Nieuwsflitsapp is onderdeel van Nieuwsbeest
hello world!