De geheimen achter een Michelin-restaurant

14/09/2022
|
Michelin-restaurant

Of je nou voor de Frans keuken gaat, Argentijns gaat eten of voor de Italiaanse keuken gaat: Michelin-restaurants vinden altijd innovatieve manieren om jou te verrassen. Zit jij wel eens in een Michelin-restaurant en vraag je je af hoe ze het nou allemaal doen? In de onderstaande blog lichten wij een paar tipjes van de sluier.

Meetwerk

Ze zeggen dat meten weten is, Michelin-restaurants nemen dit zeer serieus. De ervaring van elke dinergast moet identiek zijn, ook in de tafelopmaak. De volgorde van het snijgerei wordt afgemeten tot op de millimeter, evenals de afstand tussen het bord en het glas. Elke stoel zal even ver van de tafel staan en even ver uit elkaar staan. Symmetrie is iets wat veel Michelin-restaurants hoog in het vaandel hebben staan, wat ook terecht is. Michelin beoordelen er nou eenmaal op dat elke ervaring hetzelfde is.

De keuken

Dit meetwerk wordt ook meegenomen naar de keuken. Elk bord van eenzelfde gerecht moet identiek aan de vorige en de volgende zijn. Als er drie zeebaarzen worden besteld dan zien ze er alle drie hetzelfde uit. Wordt er een fout gemaakt? Dan wordt het gerecht herstart. Tevens wordt er nooit en te nimmer gewerkt met voorverpakt eten.

Een mooi voorbeeld hier van is Truffel. Als je kijkt naar grote namen in de restaurant wereld zie je iets wat ze allemaal gemeen hebben: de truffelverkoper. Er komt eens in de zoveel tijd een truffelverkoper langs met kratten aan verschillende soorten. Truffel, als waar A-product, wordt geambieerd door bijna elke westerse keuken. Dit fenomeen beschrijft wel het niveau wat nagestreefd wordt door Michelin-restaurants, namelijk de crème de la crème.

Lees ook:  Belangrijke mijlpalen in het leven van een kind

De Sommelier

Een goede Sommelier tilt een restaurant naar een nieuw niveau. De meeste mensen denken dat een Sommelier alleen wijn aanraadt en daarna weer terug gaat naar zijn of haar plek, maar niks is minder waar. Een Sommelier doet evenveel, als niet meer, research dan een gemiddelde doctoraat student. Een goede Sommelier weet een combinatie te vinden tussen persoonlijke smaak, het eten, wijn paren, de gelegenheid en het budget.

Hiernaast moet een Sommelier ook de wijnen hoogstpersoonlijk uitkiezen aan de hand van de menu’s, drank lijsten creëren en de voorraad beheren. Hierbij komt ook kijken dat Sommeliers vaker als gastheer optreden waar nodig én ook nog als ober acteren wanneer het druk is. Een goede Sommelier is simpelweg zijn of haar gewicht in goud waard.

Ben je na het lezen van deze blog ook geïnteresseerd in onze ander blogs? Lees dan eens onze andere blog over "de meest invloedrijke spirituele leiders"!

Laatste nieuws

Cijfers verkeersongevallen 2023 bekend

03/05/2024

Een krachtige bedrijfsstrategie heeft steeds meer invloed

03/04/2024

Je balkon optimaal benutten: hacks

02/04/2024

Twee personen overleden bij verkeersongeval in Gelders Azewijn

14/03/2024

Zaken in Suriname? Let hierop!

04/03/2024

Meer in deze categorie

Cijfers verkeersongevallen 2023 bekend

|

Een krachtige bedrijfsstrategie heeft steeds meer invloed

|

Je balkon optimaal benutten: hacks

|

Twee personen overleden bij verkeersongeval in Gelders Azewijn

|
© Copyright Nieuwsflitsapp 2024
Nieuwsflitsapp is onderdeel van Nieuwsbeest
hello world!