Rijbewijs halen met 17 jaar: dit zijn de regels

28/11/2022
|
rijles limburg

Wanneer je zestien jaar bent dan kun je al starten om je rijbewijs te halen. Je kan als je zestien bent je rijbewijs niet halen, maar zodra je zeventien bent wel. Je hoeft dus niet tot je zeventiende verjaardag te wachten om te beginnen met rijles. Je mag zo op je zestiende al theorie-examen doen bij het CBR en op je zeventiende mag je dan examen doen in de auto. Heb je je rijbewijs als je zeventien jaar bent gehaald? Dan mag je rijden met een coach naast je totdat je achttien jaar wordt. Vanaf achttien jaar mag je zelfstandig de weg op. Let op, want je coaches moeten op je begeleiderspas staan om naast je te mogen zitten met rijden. Dit zijn de regels in het kort als je je rijbewijs haalt op je zeventiende. In dit artikel geven we nog iets meer informatie.

Rijles

Rijles in Limburg of ergens anders in Nederland kan dus vanaf dat je zestien bent. 16,5 jaar om precies te zijn. Je mag dan ook al je tussentijdse toets doen als je hieraan toe bent. Je mag zelf de rijschool uitzoeken waar je de rijles in Limburg of ergens anders in Nederland gaat volgen. Je kan een rijschool kiezen aan de hand van verschillende check punten. Let er bijvoorbeeld op dat er een hoog slagingspercentage is en kijk of de rijschool werkt met een leskaart.

Lees ook:  BKR registratie en telefoonabonnement: zo zit dat

Begeleiderspas

Je coach moet dus op je begeleiderspas staan. Op een begeleiderspas kunnen maximaal vijf coaches worden toegevoegd. De pas kan je aanvragen vanaf dat je 16,5 jaar bent. Dit doe je altijd bij het RDW. Heb je de pas gekregen? Dan moet je deze samen met je rijbewijs altijd bij je hebben als je gaat rijden totdat je achttien jaar bent. Vanaf je achttiende mag je zelfstandig rijden. Let op: in Nederland mag je met een begeleider rijden vanaf je zeventiende, maar in het buitenland geldt dit niet. Ook in overzeese gebiedsdelen van Nederland mag je op je zeventiende met een begeleider niet rijden.

Lees ook: Een prognose van de huizenmarkt de komende 5 jaar.

Laatste nieuws

3 beste yoga-oefeningen voor ontspanning

28/06/2024

Eettafels worden steeds groter

18/06/2024

Vloerentrends van 2024

30/05/2024

Cijfers verkeersongevallen 2023 bekend

03/05/2024

Een krachtige bedrijfsstrategie heeft steeds meer invloed

03/04/2024

Meer in deze categorie

Vloerentrends van 2024

|

Cijfers verkeersongevallen 2023 bekend

|

Een krachtige bedrijfsstrategie heeft steeds meer invloed

|

Je balkon optimaal benutten: hacks

|
© Copyright Nieuwsflitsapp 2024
Nieuwsflitsapp is onderdeel van Nieuwsbeest
hello world!