Rijbewijs halen met 17 jaar: dit zijn de regels

28/11/2022
|
rijles limburg

Wanneer je zestien jaar bent dan kun je al starten om je rijbewijs te halen. Je kan als je zestien bent je rijbewijs niet halen, maar zodra je zeventien bent wel. Je hoeft dus niet tot je zeventiende verjaardag te wachten om te beginnen met rijles. Je mag zo op je zestiende al theorie-examen doen bij het CBR en op je zeventiende mag je dan examen doen in de auto. Heb je je rijbewijs als je zeventien jaar bent gehaald? Dan mag je rijden met een coach naast je totdat je achttien jaar wordt. Vanaf achttien jaar mag je zelfstandig de weg op. Let op, want je coaches moeten op je begeleiderspas staan om naast je te mogen zitten met rijden. Dit zijn de regels in het kort als je je rijbewijs haalt op je zeventiende. In dit artikel geven we nog iets meer informatie.

Rijles

Rijles in Limburg of ergens anders in Nederland kan dus vanaf dat je zestien bent. 16,5 jaar om precies te zijn. Je mag dan ook al je tussentijdse toets doen als je hieraan toe bent. Je mag zelf de rijschool uitzoeken waar je de rijles in Limburg of ergens anders in Nederland gaat volgen. Je kan een rijschool kiezen aan de hand van verschillende check punten. Let er bijvoorbeeld op dat er een hoog slagingspercentage is en kijk of de rijschool werkt met een leskaart.

Lees ook:  Bijzonder verlof verhuizen: zo zit dat

Begeleiderspas

Je coach moet dus op je begeleiderspas staan. Op een begeleiderspas kunnen maximaal vijf coaches worden toegevoegd. De pas kan je aanvragen vanaf dat je 16,5 jaar bent. Dit doe je altijd bij het RDW. Heb je de pas gekregen? Dan moet je deze samen met je rijbewijs altijd bij je hebben als je gaat rijden totdat je achttien jaar bent. Vanaf je achttiende mag je zelfstandig rijden. Let op: in Nederland mag je met een begeleider rijden vanaf je zeventiende, maar in het buitenland geldt dit niet. Ook in overzeese gebiedsdelen van Nederland mag je op je zeventiende met een begeleider niet rijden.

Lees ook: Een prognose van de huizenmarkt de komende 5 jaar.

Laatste nieuws

De invloed van gamification in marketing

21/09/2023

Offerte asbestattest aanvragen: een cruciale stap in vastgoedbeheer

20/09/2023

Dit is waarom jouw social media content geen bereik heeft

15/09/2023

Tips voor het kiezen van het perfecte kassasysteem voor jouw bedrijf

08/09/2023

De plug and play zonnepanelen: alles wat je wilt weten

29/08/2023

Meer in deze categorie

De invloed van gamification in marketing

|

Offerte asbestattest aanvragen: een cruciale stap in vastgoedbeheer

|

Veilig je medicijnen op reis meenemen: zo doe je dat

3 tips voor het perfecte huisfeestje

|
© Copyright Nieuwsflitsapp 2023
Nieuwsflitsapp is onderdeel van Nieuwsbeest
hello world!