Hoge verkeersboetes in Nederland

05/11/2022
|
auto huren Sittard

De meeste mensen schrikkel wanneer ze een envelop hebben met een boete. Je weet nooit hoe hoog de boete is wanneer je de envelop ziet liggen. De kans op een verkeersboeten is de laatste jaren alleen maar toegenomen. De politie komt steeds met nieuwe snufjes om overtredingen op te sporten en te controleren. Je hebt tegenwoordig al een radarauto. Dit is een rijdende flitspaal die tijdens het rijden snelheidscontroles uitvoert. Je weet ook niet wat voor een soort auto het is, dus probeer altijd maar zo netjes mogelijk te rijden! In deze blog nemen we je mee door de hoge verkeersboetes in Nederland!

Passagier van een bus of tram

Op het moment dat je een passagier van een stilstaande bus of tram niet de gelegenheid geeft om uit te stappen betaal je een boete van € 400. Deze boetes komen niet zo vaak voor, maar het is wel de hoogste verkeersboete die je in Nederland kunt krijgen.

Auto op een gehandicaptenparkeerplaats

Op nummer twee staat ook een boete van maar liefst €400. Wanneer je parkeert op een gehandicaptenparkeerplaats zonder dat je een speciale kaart hebt, zul je deze torenhoge boete ontvangen.

Rechts inhalen

Hoe verleidelijk het soms kan zijn om een trage linksrijder via rechts in te halen, raad ik je toch aan om even rustig te wachten. Een boete voor het rechts inhalen van een ander voertuig wordt beboet met €250 euro. Had je dan toch maar wat langer gewacht!

Lees ook:  Een prognose van de huizenmarkt de komende 5 jaar

Blokkeren van een kruispunt

Staat er een rij voor een stoplicht en sta jij stil op het middel van een kruispunt? Zorg dan snel dat je naar achter rijdt of hem ergens naast propt. Voor het blokkeren van een kruispunt kun je een boete ontvangen van €250.

Rechts geen voorrang geven

Het eerste wat je leert tijdens een rijles is dat je rechts altijd voorrang moet geven en dit is met een bewuste manier gedaan. Als je dit niet doet, kunnen er veel gevaarlijke situaties ontstaan. Daarom kun je een boete krijgen van €250 op het moment dat je een bestuurder van rechts geen voorrang verleent.

Telefoon achter het stuur

Snel even een ander nummer opzetten via je telefoon of je moeder laten weten dat je later thuis bent? Doe dit niet achter het stuur, want zodra je gezien wordt met een telefoon achter het stuur, krijg je een boete van €250. Tegenwoordig hebben ze ook flitsers die dit controleren, dus laat je telefoon voortaan maar liggen!

Dit waren ze dan, hoge verkeersboetes in Nederland. Het kan iedereen wel eens gebeuren om een boete te krijgen Let voortaan goed op wanneer je bijvoorbeeld met de auto van je moeder gaat rijden en een auto gaat huren in Sittard.

Lees ook: Verbod op vapes en de belangrijke mijlpalen in het leven van een kind!

Laatste nieuws

De invloed van gamification in marketing

21/09/2023

Offerte asbestattest aanvragen: een cruciale stap in vastgoedbeheer

20/09/2023

Dit is waarom jouw social media content geen bereik heeft

15/09/2023

Tips voor het kiezen van het perfecte kassasysteem voor jouw bedrijf

08/09/2023

De plug and play zonnepanelen: alles wat je wilt weten

29/08/2023

Meer in deze categorie

De invloed van gamification in marketing

|

Offerte asbestattest aanvragen: een cruciale stap in vastgoedbeheer

|

Veilig je medicijnen op reis meenemen: zo doe je dat

3 tips voor het perfecte huisfeestje

|
© Copyright Nieuwsflitsapp 2023
Nieuwsflitsapp is onderdeel van Nieuwsbeest
hello world!