Goed om te weten: Dit is licht verteerbare voeding

08/03/2023
|
Voedingsschema koolhydraatarm

Als het gaat om voeding, is een goede spijsvertering essentieel voor ons welzijn en gezondheid. Als je last hebt van een opgeblazen gevoel, maagklachten, diarree of constipatie, kan het zijn dat je moeite hebt met het verteren van voedsel. Een licht verteerbaar dieet kan in dat geval uitkomst bieden. In deze blog zullen we bespreken wat licht verteerbare voeding is, waarom het belangrijk is en welke voedingsmiddelen hieronder vallen.

Wil je meer weten over de geheimen van een Michelin restaurant? Lees dan nu onze blog hierover!

Wat is licht verteerbare voeding?

Dit is voeding dat gemakkelijk kan worden afgebroken en verteerd door onze maag en darmen. Dit soort voedsel is vooral handig voor mensen die last hebben van spijsverteringproblemen of een gevoelige maag. De soorten voedsel die snel de maag en darmen irriteren zijn dus al meteen uitgesloten.

Fruit

Heel veel fruitsoorten zijn makkelijk te verteren door je lichaam. Dit komt omdat fruit heel veel water bevat. Doordat fruit ook veel vezels bevat bevorderen ze ook de opname van voedingstoffen in je lichaam. Eet fruit zoals, appels, meloenen, bananen, aardbeien, bosvruchten en nog veel meer. Let op dat je geen grapefruit en sinaasappelen eet. Hier zitten sappen in die de maag kunnen irriteren.

Vis

De meeste vissoorten zijn heel makkelijk te verteren voor je maag. Denk hierbij aan schelvis, schol, garnalen, kabeljauw, mosselen, kreeft en nog veel meer. Probeer vette vis zoals paling, ansjovis, haring, zalm en makreel te vermijden.

Lees ook:  De invloed van gamification in marketing

Brood

Vermijd vooral volkorenbrood, krenten brood en roggebrood. Dit soort brood kan erg zwaar op je maag vallen. Probeer vooral speltbrood, beschuitjes, ontbijtkoek en crackers te eten. Wit brood is ook makkelijk te verteren, maar dit is wel wat ongezonder.

Paar kleine tips

Probeer er op te letten dat je geen water drinkt na het eten. Water verdunt namelijk de maagsappen die ervoor zorgen dat het eten verteerd wordt. Dit vertraagt dus de spijsvertering. Ten tweede is het ook handig als je 5 tot 6 keer per dag eet. Probeer op zo veel mogelijk tijdstippen te eten. Als je 3 grote maaltijden naar binnen duwt dan valt dit natuurlijk veel zwaarder dan dat je dezelfde hoeveelheid calorieën over 6 maaltijden verspreid. Ten slotte is het ook handig om uit te zoeken welke voedingsmiddelen je niet kunt verdragen. Dan kun je dit soort voedsel vermijden in de toekomst.

In het kort

Licht verteerbare voeding kan een belangrijke rol spelen bij het verminderen van spijsverteringsproblemen. Bij het kiezen van voedingsmiddelen die gemakkelijk verteerbaar zijn, is het belangrijk om te vermijden wat de maag en darmen kan irriteren, zoals vet en sterk gekruid voedsel. Probeer het bovenstaande voedsel te eten als u last heeft van spijsverteringsproblemen. Wil jij een voedingsschema koolhydraatarm hebben, omdat je een ander dieet gaat volgen? Bekijk dan nu deze site. Zij kunnen gemakkelijk een koolhydraatarm voedingsschema voor jou opstellen!

Vond je deze blog interessant? Lees dan ook "Jouw hond wel of niet meenemen op vakantie?"

Laatste nieuws

Een krachtige bedrijfsstrategie heeft steeds meer invloed

03/04/2024

Twee personen overleden bij verkeersongeval in Gelders Azewijn

14/03/2024

Zaken in Suriname? Let hierop!

04/03/2024

Hoe je digitaal anoniem blijft

23/02/2024

Alles wat je moet weten over jacuzzi onderhoud

20/02/2024

Meer in deze categorie

Een krachtige bedrijfsstrategie heeft steeds meer invloed

|

Twee personen overleden bij verkeersongeval in Gelders Azewijn

|

Hoe je lederen producten reinigt en onderhoudt voor langdurig plezier

|

Limburg wil inwoners met laag inkomen gratis laten reizen

|
© Copyright Nieuwsflitsapp 2024
Nieuwsflitsapp is onderdeel van Nieuwsbeest
hello world!