Hoe duur is een scooter rijbewijs?

01/01/2023
|
Scooter rijbewijs kosten

Ben jij het kijken om je scooter rijbewijs te gaan halen? Goed bezig! Het zit toch net wat fijner dan een fiets plus je bent een stuk sneller. Maar zo’n scooter rijbewijs is helaas niet gratis. Je kan er technisch gezien voor kiezen om je rijbewijs niet te halen en toch op een scooter te rijden, maar dit kost je zo’n € 260,-. In onze mening zonde van het geld. Er komt meer bij kijken dan enkel het geld wat je betaalt om af te rijden, in deze blog lichten wij de kosten uit van een scooter rijbewijs!

Scooter theorie

Het begint allemaal bij de theorie halen. Wij raden aan om dit te doen voordat je begint aan je praktijklessen, zo sta je toch net wat zelfverzekerder op de weg. Het theorie-examen op zich kost in 2023 € 41,- bij het CBR. Als je wilt dat het blijft bij die eenmalige aankoop dan raden wij sterk aan om je scooter theorie te oefenen! Het is namelijk zonde wanneer je je theorie niet zou halen doordat je onvoorbereid bent. Vraag je je theorie examen aan per post? Dan rekent het CBR extra kosten! Daarbij komende er ook extra kosten bij kijken wanneer je extra tijd nodig hebt, dan is het een toeslag van € 12,35 bovenop de eerder genoemde € 41,-

Rijlessen

Rijlessen worden met het jaar duurder voor de auto, maar is dit ook zo bij de scooter? Helaas wel. De kosten van scooter rijbewijs lessen verschillen heel erg per aanbieder. Weet wel dat soms goedkoop ook duurkoop is. Een handig iets om te doen is kijken wat andere zeggen over rijinstructeurs of rijinstructrices, kijk dus naar reviews en vraag bekenden. Vergelijk die reviews vervolgens met de prijzen die op hun website staan. Zo wilt er ook nog verschil zijn in aanbod: de ene hanteert een uur prijs, de ander een les prijs en de ander een anderhalf uur prijs. Wil je niet een scooter rijbewijs maar een auto rijbewijs met 17? Kijk dan hier naar de regels voor je rijbewijs halen met 17!

Lees ook:  Limburg wil inwoners met laag inkomen gratis laten reizen

Praktijkexamen

Het CBR laat je graag elke stap van de weg betalen en je praktijkexamen is geen uitzondering. Heb je een normaal examen? Dan kan je de volgende kosten verwachten:

  • € 130,- aan het CBR via je rijschool
  • Extra kosten aan je rijschool die zij mogen bepalen, namelijk: voor het gebruik van de scooter tijdens het examen, administratie en de aanwezigheid van de instructeur
  • Is er een nader onderzoek rijvaardigheid nodig? Dan kost dit nóg eens € 145,75 plus mogelijke rijschoolkosten

Wanneer je dan uiteindelijk je rijbewijs gehaald? Dan kan je je rijbewijs gaan ophalen bij de gemeente! Dit kost overal wat anders, maar gemiddeld gezien kan je zo’n € 44,65 zonder spoed en € 77,75 met spoed.

Vond je deze pagina nou interessant? Lees dan ook zeker ons artikel over Hoe run je een succesvol bedrijf?

Laatste nieuws

Een krachtige bedrijfsstrategie heeft steeds meer invloed

03/04/2024

Twee personen overleden bij verkeersongeval in Gelders Azewijn

14/03/2024

Zaken in Suriname? Let hierop!

04/03/2024

Hoe je digitaal anoniem blijft

23/02/2024

Alles wat je moet weten over jacuzzi onderhoud

20/02/2024

Meer in deze categorie

Een krachtige bedrijfsstrategie heeft steeds meer invloed

|

Twee personen overleden bij verkeersongeval in Gelders Azewijn

|

Hoe je lederen producten reinigt en onderhoudt voor langdurig plezier

|

Limburg wil inwoners met laag inkomen gratis laten reizen

|
© Copyright Nieuwsflitsapp 2024
Nieuwsflitsapp is onderdeel van Nieuwsbeest
hello world!