Kleine woonkamer inspiratie

26/01/2023
|
kleine woonkamer inspiratie

Klein maar fijn. En less is more. Je hoeft niet gezegend te zijn met en ruime woonkamer om er een gezellige ruimte van te maken. Een kleine woonkamer zorgt juist voor een knusse sfeer, denk aan de populaire tiny houses. Maar hoe pak je het inrichten gaan? Wellicht moet je net iets beter plannen zodat alles precies op z’n plek past. In deze blog doe je wooninspiratie op voor jouw kleine woonkamer. Lees snel verder!

Basics first

Begin bij het begin en bedenk je eerst wat je écht nodig hebt in je woonkamer. Een bank, stoel, tv-meubel zijn musts. Later kan je die leuk aankleden met kleurige kussens en stoelhoezen. Kies voor meubels met een slanke en ranke, maar ook rond vormgeving. Heb je veel kleine spulletjes of prulletjes? Zorg dan voor goede opbergmogelijkheden, zoals een kast met deuren zodat je de spullen niet gelijkt ziet. Wanneer je een woonkamer binnenloopt en veel kleine spullen tegen komt, lijkt het al snel rommelig en klein.

Optisch grote woonkamer

Kleuren zijn heel belangrijk. Kies lichte kleuren zodat de kamer groter lijkt. Vaak zie je dat terugkomen bij een Scandinavisch interieur. Ga voor pastel, grijze en taupe kleuren. Laat de kleuren niet te veel van elkaar verschillen, zodat het een geheel voelt. Goede verlichting kan ook het verschil maken. Door de kiezen voor één lamp, bijvoorbeeld een booglamp. Het neemt niet veel plek in beslag en creëert toch een gezellige sfeer. Ook spiegel laten de ruimte optisch groter lijken. Een combinatie van kleine spiegels, of juist een grote spiegel lijkt de kleine woonkamer dubbel zo groot lijken.

Lees ook:  De voor- en nadelen van een witte keuken

Gebruik het plafond

Creeer extra ruimte door de hoogte in te werken; gebruik de wanden en het plafond voor extra opbergmogelijkheden. Aan de muur kan je vaak nog een open kast hangen, of zelf planken plaatsen. Er is altijd wel een mogelijkheid voor iets extra’s op jouw muur. Ook het plafond kan door middel van panelen zorgen voor een stoere en ruime ruimte.

Pinterest 'kleine woonkamer inspiratie'

Nu heb je wel wat inspiratie op kunnen doen, maar wellicht zou je het verder willen visualiseren voordat je aan het echte werk begint. Kijk op pinterest voor de laastste trends voor jouw compacte woonkamer. Tegenwoordig is vrijwel iedereen weg van de tiny houses, dus binnen een mum van tijd ben je verkocht door alle leuke ideeën.

Jóuw (kleine) woonkamer

Bedenk ook vooraf waar je jouw woonkamer precies voor wilt gaan gebruiken. Wordt het alleen gebruik in de avond om even bank te hangen of is het een dagelijkse plek om gezamenlijk te eten? Op die manier kom je erachter wat jouw basics zijn en welke meubelen zonder twijfel tot jouw interieur behoort. Het verschil natuurlijk van huishouden tot huishouden, dus blijf vooral naar jouw gevoel luisteren. Kies niet iets omdat je het bij de buren of op tv hebt gezien. De kans is groot dat je er na een tijdje spijt van zult hebben.

Benieuwd hoe jij een vintage interieur in jouw kleine woonkamer creëert? Lees hier verder.

Laatste nieuws

Vloerentrends van 2024

30/05/2024

Cijfers verkeersongevallen 2023 bekend

03/05/2024

Een krachtige bedrijfsstrategie heeft steeds meer invloed

03/04/2024

Je balkon optimaal benutten: hacks

02/04/2024

Twee personen overleden bij verkeersongeval in Gelders Azewijn

14/03/2024

Meer in deze categorie

Vloerentrends van 2024

|

Cijfers verkeersongevallen 2023 bekend

|

Een krachtige bedrijfsstrategie heeft steeds meer invloed

|

Je balkon optimaal benutten: hacks

|
© Copyright Nieuwsflitsapp 2024
Nieuwsflitsapp is onderdeel van Nieuwsbeest
hello world!