Horecatrends: innovatie in eten, drinken en gastvrijheid

11/10/2023
|
horecatrends

De horecawereld is altijd in beweging. Er wordt voortdurend gezocht naar nieuwe manieren om gasten te verrassen en tevreden te stellen. Het is van belang om op de hoogte te blijven van de nieuwste trends om te kunnen concurreren en te excelleren in deze branche. In deze blog omschrijven we de meest opvallende horecatrends die momenteel de toon zetten.

Duurzaamheid en lokaal voedsel

opvallende trend in de horeca is de groeiende focus op duurzaamheid en lokaal voedsel. Restaurants en bars zetten zich in voor het verminderen van voedselverspilling, het gebruik van lokale ingrediënten en het aanbieden van milieuvriendelijke opties. Dit weerspiegelt de groeiende bewustwording van mensen over de impact van voedselverspilling op het milieu.

Digitale innovatie en bestellen op afstand

Met de opkomst van slimme technologieën is de horeca ook veranderd op het gebied van bestellen en service. Gasten kunnen nu vaak via hun smartphone eten en drinken bestellen en zelfs betalen zonder tussenkomst van een ober. Dit verbetert de efficiëntie en klanttevredenheid, vooral in drukkere horecazaken. Ben je een ondernemer en op zoek naar manieren om digitaal te innoveren? Lees hier een aantal tips voor het kiezen van het perfecte kassasysteem voor jouw bedrijf.

horecatrends

De heropleving van likeuren in de horeca

In de horeca wereld is het belangrijk om te blijven innoveren en experimenteren, net zoals het populaire drankje gemaakt met gin. Een van de meest populaire drankjes gemaakt met gin is de gin en tonic. De populariteit van de Gin and Tonic is de afgelopen jaren enorm gegroeid. Dit drankje wordt vaak beschouwd als een veelzijdige keuze in bars en restaurants.

De geliefde likeuren komen ook steeds meer sterug in de horeca. Deze drankjes bieden veel mogelijkheden voor barmannen en vrouwen om mooie cocktails te serveren.  Van fruitige en kruidige likeuren tot notenachtige en romige varianten. Bartenders kunnen de veelzijdigheid van likeuren goed benutten om gasten te verrassen.

Lees ook:  Dit is waarom jouw social media content geen bereik heeft

Plant-based en vegan opties

De vraag naar plantaardige en veganistische opties in de horeca groeit. Steeds meer gasten kiezen om minder vlees en zuivel te consumeren. Horecagelegenheden spelen in op deze behoefte door meer plantaardige gerechten en drankjes aan te bieden. Dit bevat niet alleen vegetarische en veganistische menu-items, maar ook creatieve benaderingen van plantaardige gerechten. Deze kunnen zowel gegeten worden door vegetariërs als vleeseters.

Ober met een klant

Diversiteit en fusionkeuken

De wereld wordt steeds kleiner en dit komt door het fenomeen “fusionkeuken”. In de keuken komen allerlei verschillende culinaire tradities en smaken samen. Dit zorgt ervoor dat gasten kunnen genieten van gerechten met nieuwe smaakcombinaties.

Het belang van gastvrijheid en ervaring

Ondanks alle horecatrends blijft de gastvrijheid de kern van de branche. De totale ervaring die gasten krijgen is van onschatbare waarde. Tegenwoordig draait moderne horeca vooral om het creëren van onvergetelijke momenten voor gasten.

In de snel veranderende wereld van de horeca is het van belang om op de hoogte te blijven van de nieuwste horecatrends en ontwikkelingen. Alleen op die manier behoud je een concurrentievoordeel en zal je voldoen aan de verwachtingen van gasten. Deze trends zijn slechts het topje van de culinaire ijsberg

Bekijk ook onze blog over duurzame alternatieve van verpakkingsmiddelen: alles erover of bekijk onze blog: hoe kies je de juiste tuinarchitect voor jouw huis.

Laatste nieuws

Vloerentrends van 2024

30/05/2024

Cijfers verkeersongevallen 2023 bekend

03/05/2024

Een krachtige bedrijfsstrategie heeft steeds meer invloed

03/04/2024

Je balkon optimaal benutten: hacks

02/04/2024

Twee personen overleden bij verkeersongeval in Gelders Azewijn

14/03/2024

Meer in deze categorie

Vloerentrends van 2024

|

Cijfers verkeersongevallen 2023 bekend

|

Een krachtige bedrijfsstrategie heeft steeds meer invloed

|

Je balkon optimaal benutten: hacks

|
© Copyright Nieuwsflitsapp 2024
Nieuwsflitsapp is onderdeel van Nieuwsbeest
hello world!