Top 3 bijzondere woningen in Nederland

Bijzondere woningen in Nederland

Er zijn in Nederland heel wat bijzondere woningen te vinden. En ook al denk je wellicht meteen dat dat dan hele dure woningen zijn, niets is minder waar. Wij geven je de top 3 én een tip hoe ook jij de eigenaar kunt worden van een bijzondere woning, ongeacht je budget!

1. Kubuswoningen Rotterdam

Als je wel eens in Rotterdam bent geweest heb je ze vast al eens gezien: de befaamde Kubuswoningen. Ze zijn gebouwd in 1984 en ontworpen door architect Piet Blom. De Rotterdamse kubuswoningen lijken onbewoonbaar door de unieke vorm, maar toch zijn ze heel populair. De woning heeft drie lagen, waardoor je dus meer zult moeten traplopen dan normaal, maar dat is in een ‘normale’ split level woning ook. Wat overigens ook weer zijn charmes heeft. Om een indruk te krijgen van hoe een kubuswoning er van binnen uitziet, kun je de Kijk-Kubus Museumwoning bezoeken.

2. Tiny Houses

Sinds een aantal jaar zijn tiny houses steeds populairder aan het worden in Nederland. Deze beweging is overgewaaid uit Amerika en ontstaan uit de behoefte om terug te gaan naar het wonen in kleinere huizen. Om als tiny house bestempeld te worden mag een woning niet groter zijn dan 93 m2 (1000 sq ft). Hierbij draait alles om praktisch inrichten. Elke vierkante centimeter moet slim worden benut. Eerst waren het vrij standaard uitziende huisjes, maar tegenwoordig heb je tiny houses in allerlei soorten en maten. Je bespaart behalve ruimte ook een hoop geld met een kleiner huis. Wil je tevens voor de inrichting niet te veel kwijt zijn? Lees dan de blog over een budget interieur voor 5 goedkope interieur tips. Weet je niet zeker of het knusse karakter van een tiny house iets voor jou is? Dan kun je het altijd uitproberen, want er zijn ook steeds meer tiny houses als vakantiewoning te boeken. 

Lees ook:  Een prognose van de huizenmarkt de komende 5 jaar

3. Woonboten

Ook woonboten zijn aan het groeien in populariteit. Steeds meer mensen zien de voordelen in van het leven op het water. Je bent tenslotte dicht bij de stad, maar woont toch in een stukje natuur. Al is een vaste ligplaats wel een van de voorwaarden om te mogen wonen op een woonboot. Gelukkig wordt met permanent bedoeld dat je er maar 6 maanden per jaar hoeft te verblijven. De rest van de tijd zou je dus met je boot mogen rondreizen. Perfect voor mensen die graag de wereld verkennen. Zo heb je altijd je huis bij je! Je kunt daarnaast je creatieve ei kwijt met de inrichting. Een boot heeft immers geen standaard rechte muren en kamers.

Extra tip voor een bijzondere woning:

Wat een woning bijzonder maakt is niet alleen de woning zelf, maar ook de omgeving. En ja, de mooiste omgeving van Nederland vind je natuurlijk in het Heuvelland. Het Zuid-Limburgse heuvellandschap staat garant voor prachtige uitzichten. Gelukkig zijn er veel huizen te koop in Heuvelland, waardoor er binnen elk budget wel iets te vinden is. En laten we heel eerlijk zijn, je woning wordt vanzelf bijzonder wanneer je er je eigen plekje van maakt!

Laatste nieuws

De invloed van gamification in marketing

21/09/2023

Offerte asbestattest aanvragen: een cruciale stap in vastgoedbeheer

20/09/2023

Dit is waarom jouw social media content geen bereik heeft

15/09/2023

Tips voor het kiezen van het perfecte kassasysteem voor jouw bedrijf

08/09/2023

De plug and play zonnepanelen: alles wat je wilt weten

29/08/2023

Meer in deze categorie

De invloed van gamification in marketing

|

Offerte asbestattest aanvragen: een cruciale stap in vastgoedbeheer

|

Veilig je medicijnen op reis meenemen: zo doe je dat

3 tips voor het perfecte huisfeestje

|
© Copyright Nieuwsflitsapp 2023
Nieuwsflitsapp is onderdeel van Nieuwsbeest
hello world!