Bijzonder verlof verhuizen: zo zit dat

10/05/2023
|
Makelaars Vucht

Als je gaat verhuizen, komt er vaak een hoop bij kijken. Naast alle praktische zaken zoals het inpakken van je spullen en het regelen van de verhuizing zelf, moet je soms ook verlof opnemen van je werk. Dit heet bijzonder verlof verhuizen. Maar hoe zit dat precies?

Recht op bijzonder verlof?

Wettelijk heb je geen recht op verlof als je gaat verhuizen. Werkgevers en branches mogen zelf bepalen of een verhuizing valt onder bijzonder verlof. Een werknemer mag 2 dagen bijzonder verlof pakken. In de arbeidsovereenkomst wordt vastgesteld of een verhuizing onder valt. Dit verschilt dus per contract. Als je dit niet weet dan kun je het beste bij de personeelsafdeling of de werkgever.  

Maak goed gebruik van je bijzonder verlof.

Als het blijkt dat je tijdens de verhuizing toch gebruik kan maken van het bijzonder verlof dan krijg je gewoon uitbetaald. Probeer de verhuizing zo goed mogelijk in te plannen. Als je gaat verhuizen op donderdag en je krijgt donderdag en vrijdag verlof, dan heb je meteen het weekend hier achteraan. Dit is fijn om eventueel nog alles goed te zetten in je nieuwe huis. Maar daarnaast kun je dan ook 2 dagen even uitrusten van de verhuizing. Het is natuurlijk ook een intensieve gebeurtenis, een beetje rust heb je dan wel verdient.

Lees ook:  Hoe kies je de juiste tuinarchitect voor jouw huis?

Je hebt geen recht verlof

Op het moment dat je geen recht op bijzonder verlof hebt, moet je het slim gaan aanpakken. In dit geval moet je jouw gewone verlofdagen gebruiken of de hele verhuizing in het weekend doen. Als het in deze korte periode niet lukt dan kun je overwegen om een verhuisbedrijf in te huren. Dit is misschien wel een stuk duurder, maar het bespaart je wel een stressvolle ervaring.

Het is ook belangrijk dat je een goed verhuisbedrijf vindt. Als je bijvoorbeeld naar Vught verhuist, dan kun je misschien een van je gebruikte makelaars in Vught contacteren voor een goed verhuisbedrijf

Tot slot

Al met al is bijzonder verlof voor verhuizingen dus mogelijk, maar hangt het af van verschillende factoren. Bespreek daarom tijdig met je werkgever wat de mogelijkheden zijn, zodat je voldoende tijd hebt om alles goed te regelen.

Wil je een prognose zien van de huizenmarkt voor de komende 5 jaar? Lees dan nu onze blog hierover!

Laatste nieuws

3 beste yoga-oefeningen voor ontspanning

28/06/2024

Eettafels worden steeds groter

18/06/2024

Vloerentrends van 2024

30/05/2024

Cijfers verkeersongevallen 2023 bekend

03/05/2024

Een krachtige bedrijfsstrategie heeft steeds meer invloed

03/04/2024

Meer in deze categorie

Vloerentrends van 2024

|

Cijfers verkeersongevallen 2023 bekend

|

Een krachtige bedrijfsstrategie heeft steeds meer invloed

|

Je balkon optimaal benutten: hacks

|
© Copyright Nieuwsflitsapp 2024
Nieuwsflitsapp is onderdeel van Nieuwsbeest
hello world!