De juiste balans tussen krachttraining en cardio

training

Twee belangrijke onderdelen van een fitnessroutine zijn krachttraining en cardio. Krachttraining is gericht op het bouwen van spiermassa en verstreken van het lichaam. En cardio richt zich op het verbeteren van de conditie en het verbranden van calorieën. Sommige mensen geven de voorkeur aan een van de twee trainingen, maar het is belangrijk om hier een balans tussen te vinden. Wat zijn de voordelen van de trainingen, en hoe vind je de balans tussen deze twee? Dat ga je lezen in deze blog.

Wat is krachttraining?

Krachttraining is een vorm van training met als doel het verstevigen van spieren en spiergroepen. Deze vorm van training draagt bij aan een gezonde en gebalanceerde levensstijl. Door regelmatig krachttraining te doen bouw je spiermassa op en verbeter je de botdichtheid, het metabolisme en de algemene gezondheid van je lichaam. Tijdens krachttraining maak je gebruik van gewichten, waardoor je lichaam een prikkel krijgt die je niet gewend bent. Als je dit regelmatig doet, geeft het je lichaam een teken dat er meer kracht nodig is. Dit zorgt ervoor dat je lichaam extra spierweefsel aan gaat maken. Zie je na een tijdje nog steeds geen resultaat, dan zou je gebruik kunnen maken van SARMs.

Voordelen krachttraining

Krachttraining kan vele voordelen bieden, zoals:

 • Het versnelt de stofwisseling
 • Het verbetert je mentale gezondheid
 • Je krijgt meer zelfvertrouwen
 • Je gaat beter slapen
 • Het stimuleert vetverbranding
 • Je wordt sterker
cardio

Wat is cardio?

Cardiotraining is een fysieke activiteit die gericht is op het verhogen van de hartslag en het verbeteren van de gezondheid van het lichaam. Deze vorm van training kan bijdragen aan het verbeteren van de bloedsomloop, het verlagen van het cholesterolgehalte en het verminderen van de kans op hart- en vaatziekten. Als je graag wilt afvallen is cardiotraining de goede manier om dit te doen. Het helpt namelijk bij het verbranden van calorieën en vet, wat leidt tot gewichtsverlies. Maar onthoud dat cardio een aanvulling is op een gezonde levensstijl. Je kunt niet afvallen als je cardio doet maar ongezond blijft eten. Ook moet je rekening houden met je lichaamskracht. Begin niet meteen met hele intensieve trainingen, dit kan namelijk zorgen voor blessures.

Lees ook:  Voordelen van tijd door brengen in de natuur

Voordelen cardio

Cardiotraining kan vele voordelen bieden, zoals:

 • Je kunt cardio gebruiken als warming-up
 • Je wordt er gezonder van
 • Het vergroot je uithoudingsvermogen
 • Het helpt je met afvallen
 • Je kunt cardio thuis doen
cardio

Balans krachttraining en cardio

Als je tijdens je training cardio en krachttraining combineert noemt men dit concurrent-training. In dit geval versterken de twee elkaar en vullen ze elkaar aan waar nodig. Als je snel resultaat wilt zien bij het afvallen, is het aan te raden om een concurrent-training te doen. Door de combinatie van beide trainingen verbrand je namelijk meer calorieën. Dit werkt het meest effectief als je cardio doet met een hoge intensiteit. Dus niet een klein rondje hardlopen, maar een intensieve sessie van 20-30 minuten. Dit zorgt ervoor dat je uithoudingsvermogen wordt vergroot.

Als cardiotraining een half uurtje hardlopen in het bos is goed voor je gezondheid. In deze blog lees je voordelen van tijd door brengen in de natuur.

Laatste nieuws

Een krachtige bedrijfsstrategie heeft steeds meer invloed

03/04/2024

Twee personen overleden bij verkeersongeval in Gelders Azewijn

14/03/2024

Zaken in Suriname? Let hierop!

04/03/2024

Hoe je digitaal anoniem blijft

23/02/2024

Alles wat je moet weten over jacuzzi onderhoud

20/02/2024

Meer in deze categorie

Voordelen van tijd door brengen in de natuur

Is autisme erfelijk? De feiten van autisme op een rij

Verbod op vapes

De ideale fitness kleding voor heren

© Copyright Nieuwsflitsapp 2024
Nieuwsflitsapp is onderdeel van Nieuwsbeest
hello world!