Dit zijn de regels bij pech op de snelweg

12/12/2022
|
pechhulp rotterdam

Het kan vroeg of laat iedereen een keer overkomen, pech op de snelweg. Niet een scenario waar je helemaal blij van wordt, maar wat moet je nu eigenlijk allemaal doen als je dan toch pech hebt? Veel mensen hebben eigenlijk geen idee wat ze moeten doen. Weet jij het ook niet helemaal precies? Lees dan hier over de regels bij pech op de snelweg.

Het eerste wat je moet doen

Als je pech op de snelweg hebt, aldus pechhulp Rotterdam, is het belangrijkste dat als het mogelijk is, je naar een parkeerplaats of tankstation rijdt. Lukt dat niet? Dan moet je een aantal dingen doen:

  • Je alarmlichten aanzetten om verkeersongevallen te voorkomen.
  • De auto, indien mogelijk, heel dichtbij de rechtervangrail zetten waarbij je de voorwielen naar de vangrail toe draait. Zorg daarbij wel voor ruimte voor jezelf en je passagiers om gewoon uit te kunnen stappen.

Vervolgstappen

Heb je dat allemaal gedaan? Dan zijn er nog een aantal vervolgstappen. Zo moeten jij en je eventuele passagiers zo snel als het kan achter de vangrail staan. In het ideale geval met een veiligheidshesje aan. Op deze manier sta je namelijk zo veilig mogelijk.

Lees ook:  Twee personen overleden bij verkeersongeval in Gelders Azewijn

Nu kun je de pechhulpverlener bellen. Zoals de ANWB of pechhulp Rotterdam. Is er sprake van nood of is de situatie onveilig? Dan is het ook handig om met de Landelijke informatielijn te bellen (0800-8002). Bij direct gevaar, is het altijd belangrijk om 112 te bellen.

pechhulp rotterdam

Ongeval of pech? Wat geef je door?

Het belangrijkste is dat je doorgeeft op welke weg je je bevindt aan de hand van het wegnummer en de hectometeraanduiding op het hectometerpaaltje. Als er een zwarte letter op het gele vlak is, moet je dat ook doorgeven. Die hectometerpaaltjes zijn uiteraard die palen met groene borden langs de kant van de snelweg. Verder is het belangrijk dat je aangeeft of je aan de linker- of rechterkant van de weg staat.

Hoe zit het met de gevarendriehoek?

De gevarendriehoek is in Nederland niet verplicht. Wel is het verplicht om een gevarendriehoek bij pech of een ongeval te gebruiken als de alarmlichten het niet doen en je auto mogelijk door naderend verkeer niet goed en tijdig kan worden opgemerkt.

Laatste nieuws

Vloerentrends van 2024

30/05/2024

Cijfers verkeersongevallen 2023 bekend

03/05/2024

Een krachtige bedrijfsstrategie heeft steeds meer invloed

03/04/2024

Je balkon optimaal benutten: hacks

02/04/2024

Twee personen overleden bij verkeersongeval in Gelders Azewijn

14/03/2024

Meer in deze categorie

Vloerentrends van 2024

|

Cijfers verkeersongevallen 2023 bekend

|

Een krachtige bedrijfsstrategie heeft steeds meer invloed

|

Je balkon optimaal benutten: hacks

|
© Copyright Nieuwsflitsapp 2024
Nieuwsflitsapp is onderdeel van Nieuwsbeest
hello world!